Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,11 Ft
Euró
396,76 Ft
Font
475,11 Ft
Bitcoin
65,866 $

Mariupoli ukrán parancsnok: „ezek az utolsó napjaink, de lehet, hogy csak órák”

Keserű hangvételű üzenetet tett közzé a Mariupolban harcoló egyik utolsó parancsnok, aki kijelentette, ezek lehetnek az utolsó napok, amikor Mariupolért harcolhatnak, de az is meglehet, hogy már csak óráik vannak hátra.

...svg content...Fotó: MARIUPOL CITY COUNCIL
Európa
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Szerhij Volina, a 36. Különleges tengerészgyalogos dandár parancsnoka szerdán egy igen keserű hangvételű üzenetet tett közzé Facebook-fiókján, s úgy fogalmazott, „ezek az utolsó napjaink, de lehet, hogy csak órák”, a Mariupolért folytatott harcban, mivel jelentős az orosz túlerő.

A közösségi médiában közzétett videójában a parancsnok kijelentette, „az ellenség tízszeres túlerőben van”, hozzátéve, hogy épp az Azovstal gyárban lévő föld alatti alagutakban húzza meg magát, ahová az orosz erők beszorították. Videójában rámutatott, meglehet, ezek az utolsó napok, de lehet, hogy csak órák, amikor Mariupolért harcolhatnak az orosz erőkkel szemben, hiszen az oroszok bekerítették őket, és többszörös túlerőben vannak az ukránokkal szemben. Soron kívül Menczer Tamás Magyar Péternek üzent: „Vége van, Peti!”

Volina a videóban egy kétségbeesett felhívást is intézett a világ minden vezetőjéhez, mondván, „könyörgünk, hogy segítsenek nekünk”, s arra kérte a világ vezetőit, hogy evakuálják Mariupol városát, és vigyék az embereket egy harmadik állam területére – idézte a Guardian.

Megosztotta, az orosz erők vélhetően folyamatosan nyomulnak be a városba, miközben a megmaradt ukrán erőket beszorították az Azovstal üzem alatt lévő bunkerbe. Volina kijelentette, az oroszok minden tekintetben túlerőben vannak: „a levegőben, a tüzérségben, a szárazföldi erőikben, a felszerelésben és a tankokban” is.