Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
356,47 Ft
Euró
385,54 Ft
Font
448,67 Ft
Bitcoin
61,611 $

Nagy név utazott el a háború sújtotta Ukrajnába

Már meg is érkezett Kijevbe az Európai Tanács elnöke, amit ő maga erősített meg.

...svg content...Fotó: Holttestet hoznak ki az Ukrajnát ért orosz támadásban megrongálódott ház emeletes ház egyik lakásából a Kijev közelében fekvő Borogyankában 2022. április 9-én. MTI/EPA/Oleg Petrasjuk
Európa

Takács Petra

Szerkesztő

Kijevbe érkezett szerdán Charles Michel, az Európai Tanács elnöke – erről ő maga számolt be a Twitteren. Az Európai Unió tagországainak vezetőit tömörítő tanács elnöke közölte: Kijevben, „a szabad és demokratikus Európa szívében” tesz látogatást. A közösségi oldalon közzétett üzenet mellett Charles Michel fotót is közölt, amely szerint az ukrán főváros egyik vasútállomására érkezett meg a reggeli órákban. A vezető uniós tisztségviselőt Olga Sztefanisina ukrán miniszterelnök-helyettes köszöntötte.

Charles Michel heti munkaprogramjában nem szerepel a kijevi utazás. Információk szerint a biztonsági okok miatt előre be nem jelentett látogatás keretében a tanácsi elnök a háború sújtotta ukrán főváros megtekintése mellett Volodimir Zelenszkij ukrán elnökkel folytat megbeszélést. Soron kívül Dobrev Klára feltette a kérdést: Magyar Péter fél tőle?

Az Ukrajna elleni orosz háború február 24-i kezdete óta több állam- és kormányfő mellett az Európai Unió intézményeinek vezetői közül is többen ellátogattak már Kijevbe. Roberta Metsola, az Európai Parlament elnöke április elsején, Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke és Josep Borrell uniós kül- és biztonságpolitikai főképviselő április 8-án utazott az ukrán fővárosba.

(MTI)

Hosszabb távon komoly negatív következményei lehetnek annak, ha sokat ül a gyerek

A gyerekkori sok ülés a szív megnagyobbodásához vezet, ami növeli a szív-és érrendszeri betegségek és az ezzel kapcsolatos halálozás kockázatát.

Elgázolt egy embert a vonat Zalaszentiván és Zalaegerszeg között

Újabb vonatgázolás történt a magyar vasútvonalon, ezúttal Zalaszentiván és Zalaegerszeg között, ahol helyszínelés zajlik.

Dobrev Klára feltette a kérdést: Magyar Péter fél tőle?

Dobrev Klára nem tartja kizártnak, hogy Magyar Péter fél tőle, és nem úgy tűnik, hogy a két párt között lesz valaha együttműködés, hiába ellenzékiek.