Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,11 Ft
Euró
396,76 Ft
Font
475,11 Ft
Bitcoin
65,738 $

Az ukránok fegyvereket és a szövetséges haderő közbelépését akarják

Úgy véli, „Ukrajnának szüksége van fegyverekre és a szövetséges haderő közbelépésére”, miután Oroszország fokozta a keleti régiók elleni támadásait.

...svg content...Fotó: Ukrán aknamentesítők eltávolítják egy úttestbe fúródott Grad orosz rakéta-sorozatvető fémdarabját a kelet-ukrajnai Harkivban 2022. április 15-én. MTI/EPA/Roman Pilipej
Európa

Takács Petra

Szerkesztő

Leszja Vaszilenko sürgős találkozóra szólította fel az Egyesült Királyság, Franciaország, Németország, Lengyelország, Olaszország, Románia, Kanada és az Egyesült Államok vezetőit, valamint a NATO főtitkárát, az Európai Tanács elnökét és az Európai Bizottság elnökét is meghívta.

Az orosz erők feladták a Kijev elfoglalását célzó erőfeszítéseiket, majd átcsoportosították a katonákat és támadásokat indítottak az ország keleti részén, így a képviselő szerint kifejezetten szükségessé vált, hogy megvitassák a kelet-ukrajnai eszkalációra vonatkozó intézkedéseket. Soron kívül Fátyolfelhős, napos időnk lesz hétfőn, 19 fok körül alakul a hőmérséklet napközben

Hivatalos Twitter oldalán kifejtette, „Ukrajnának szüksége van fegyverekre és a szövetséges haderő közbelépésére”, majd hozzátette, az ENSZ tisztviselői szerint az elkövetkező napokban nem lesz tűzszünet Ukrajnában – számolt be a Sky News.

Zelenszkij hétfő este arról tett jelentést, miszerint elkezdődött az orosz-ukrán háború második szakasza, mivel az orosz hadsereg április elején kivonult Kijev környékéről, csapatait pedig átcsoportosította Kelet-Ukrajnába, majd megindult az előrenyomulás Donyeck, Luhanszk és Harkov irányába, amelynek célja, hogy elfoglalják a Donbász régiót.

Gyurcsány Ferenc levezette, szerinte miért volt jobb vele Magyarország

Lesznek szép számmal, akik vitatkozni fognak azon, amiket Gyurcsány Ferenc mondott, mert még mindig tömegek mondják azt, hogy soha nem akarnák újra miniszterelnökként.