Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

Hat ember haláláért felelősek a tanzániai emberevő krokodilok

A helybeliek épp vizet gyűjtöttek a folyó partján, amikor a ragadozók hirtelen előbukkantak a vízből, majd magukkal rántották az áldozataikat.

...svg content...Fotó: Unsplash
Afrika

Takács Petra

Szerkesztő

A jelentések szerint hat embert öltek meg az emberevő krokodilok január és március között Tanzániában, így a helyi kormány arra törekszik, hogy biztonságosabbá tegye a területet, ahol az incidensek történtek, ezzel megakadályozva még több tragédiát a jövőben.

Salum Bong’o, Kimaramisale falujának elnöke közölte, hogy az áldozatok között volt az édesapja is, tavaly pedig szintén krokodiltámadásokra került sor, amikor a falusiak kenuval keltek át a folyón, így az egyre növekvő félelem miatt a helybeliek felszólították az ország természeti erőforrásokért és turizmusért felelős minisztériumát, hogy pusztítsa el a ragadozókat. Soron kívül Így változik a boltok nyitvatartása október 23-án

A kormány végül úgy döntött, hogy egy olyan projektet hajt végre, amely lehetővé teszi, hogy a lakosoknak ne kelljen többé vizet gyűjteniük a Ruvu folyóból, amely alapján egy híd kiépítését tervezik, mivel a korábbi tervek nem jártak sikerrel.

Egy helyi tanácsos szerint akkor a legveszélyesebb a területen vizet gyűjteni, amikor a folyó megduzzad, mivel ilyenkor szinte lehetetlen időben észrevenni a vízben rejtőzködő krokodilokat, amelyek egy pillanat alatt képesek felbukkanni.

A hónap elején egy férfinak csodával határos módon sikerült túlélnie, amikor horgászat közben négy krokodil rátámadt, majd a teste több pontján megragadták és magukkal vonszolták, azonban Alexander barátai az utolsó pillanatban meg tudták menteni – derül ki a Mirror cikkéből.

Hatalmas kövekkel kezdték el dobálni a ragadozókat, hogy rájuk ijesszenek, amely végül bevált, mivel a krokodilok szabadon engedték a férfit és elmenekültek, Alexandert pedig egy botba kapaszkodva húzták ki a partra, ezt követően kórházba szállították és szerencsésen felépült.

Deutsch Tamás: vérlázító provokációra készülnek Gyurcsányék

Deutsch Tamásnál többszörösen betelt a pohár Gyurcsány Ferencék miatt, szerinte megint hazudnak reggel, éjjel meg este.

Meglepően sokan kihagyják a kézmosást mosdóhasználat után

Emellett az is valószínűsíthető, hogy azok közül, akik kezet mosnak WC után és ebéd előtt, sokan nem figyelnek oda az alaposságra sem.

Szarvast gázoltak Piliscsabánál, kocsi alá került az állat

Súlyos baleset történt Piliscsabánál, ahol két gépkocsi is érintett volt egy szarvas elgázolásában, aki minden bizonnyal nem élte túl az ütközést.