Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,11 Ft
Euró
396,76 Ft
Font
475,11 Ft
Bitcoin
65,647 $

Ukrajna: négy civilt lelőttek az oroszok, miközben menekülni próbáltak Kreminnából

Tisztviselők szerint az orosz hadsereg ismét támadásba lendült, amellyel Ukrajna keleti részén több területet is célba vettek, ennek során ártatlanokat öltek meg.

...svg content...Fotó: EPA/OLEG PETRASYUK
Európa

Takács Petra

Szerkesztő

Az ukrajnai Luhanszk régió kormányzója arról tett jelentést, hogy az orosz erők négy civilt lőttek le, amikor megpróbáltak elmenekülni Kreminna városából, az orosz védelmi minisztérium pedig korábban azt állította, üzemanyag- és lőszerraktárakat is megsemmisítettek a területen, amelyről a CNN is beszámolt.

A kormányzó hozzátette, hogy az elkövetkező napokban nagyszabású támadásra számítanak a Donbász régióban, miután az előzetes jelentésekből kiderült, hogy az orosz hadsereg visszanyerte harcképességét, illetve egy „támadó csoportot” is létrehoztak keleten – derül ki a Sky News cikkéből. Soron kívül A jövő héten indul az új ügyeleti rendszer a fővárosban – minden tudnivaló egy helyen

A Guardian korábban arról számolt be, miszerint egyes ukrán tisztviselők úgy vélik, az orosz csapatok feltöltötték tartalékaikat, ezután Liman, Kreminna, Popasna és Rubizsne területeire összepontosítanak, egyben arra törekednek, hogy elérjék Herszon régiójának közigazgatási határait.