Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,11 Ft
Euró
396,76 Ft
Font
475,11 Ft
Bitcoin
65,654 $

Ezúttal 45 millió eurós azonnali segélyt folyósított az EU Ukrajnának

A finanszírozás része annak az egymilliárd eurós uniós támogatási csomagnak, amit az Európai Bizottság múlt héten lebegtetett be.

...svg content...Twenty20
Európa
Author image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Az Európai Unió további 50 millió eurós humanitárius segélt nyújt az orosz invázió által érintett országok támogatására, ebből 45 millió eurót humanitárius projektekre fordít Ukrajnában, 5 millió eurót pedig Moldovában – jelentette be az Európai Bizottság.

Ezzel az EU által a háborúra válaszul nyújtott humanitárius segélyek összege 143 millió euróra emelkedik – írta az Infostart. Soron kívül Kellemetlen szagú ivóvíz okoz gondokat a Balaton térségében

Az új finanszírozás a legsürgetőbb humanitárius szükségleteket fogja kielégíteni: sürgősségi orvosi ellátást, biztonságos ivóvízhez és higiéniához való hozzáférést, menedéket és védelmet, készpénztámogatást, továbbá támogatást nyújtanának a nemi erőszak ellen.

Kína is hadgyakorlattal válaszolt az USA lépésére

A Kínai Népi Felszabadító Hadsereg (PLA) közös haditengerészeti és légi hadgyakorlatot tartott a vitatott Scarborough-zátony környékén, miközben az Egyesült Államok és a Fülöp-szigetek ötoldalú katonai manővereket végeztek a Dél-kínai-tengeren.

Kellemetlen szagú ivóvíz okoz gondokat a Balaton térségében

Az időjárási szélsőségek és az algavirágzás következtében kellemetlen szagú ivóvízről érkeztek lakossági bejelentések több Balaton környéki településről.

Deutsch Tamás szerint a Tisza Párt az új DK, Magyar pedig Péter a következő Gyurcsány

Deutsch Tamás azon a véleményen van, hogy a Tisza Párt lett az új DK, és Gyurcsány Ferenc sem tűnt el, mert valójában Magyar Péterré változott.