Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
66,909 $

Légiriadóra ébredtek az ukránok Kijevben hétfő reggel (videó)

Egyre több alkalommal szólalnak meg a félelmetes szériának, amik egy esetleges orosz támadást jelezhetnek előre.

...svg content...Fotó: Orosz tüzérségi támadásban megrongált toronyépület Kijevben 2022. március 25-én. Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én rendelte el katonai művelet végrehajtását Ukrajnában. MTI/EPA-PAP/Andrzej Lange
Európa

Hujber Dávid

Szerkesztő

Az elmúlt napokban ismét egyre gyakoribbá kezdtek válni a potenciális orosz támadásokról szóló légvédelmi jelzések. A háború első heteiben Kijevet is támadások érték, majd szép lassan visszatérhetett az élet az ukrán fővárosba.

Nem sokáig örülhettek a helyiek, mert az oroszok újabb támadásokat indítottak Kijev ellen, röviddel azután, hogy Ukrajna elsüllyesztette a Moszkva névre keresztelt orosz hadihajót, mely érzékeny veszteség lehet Oroszország számára. Soron kívül A Ferencváros elmondta a véleményét a hirtelen távozott Sztankovicsról

Azóta számos támadás történt, és nemcsak Kijev környékén, például lelőttek két MiG-29-es vadászrepülőgépet, illetve egy ukrán katonai teherszállítót, ami tele volt olyan fegyverekkel, amiket a nyugattól kapott Ukrajna.

Többen azt sejtik, hogy ezen támadások mögött a Moszkva hadihajó miatt folytatott bosszú áll. Miközben Ukrajna egy lépéssel közelebb került ahhoz, hogy EU-tag legyen, ismét megszólaltak a légvédelmi szirénák Kijevben.

Erről a Sky News is beszámolt az élő közvetítésében, ahol egy videót is láthatunk a reggeli eseményről. Újabb támadásról nem érkezett hír, de a légvédelmi sziréna hangja is csak azt jelzi, hogy az oroszok húsvét hétfőn is támadást indíthatnak ellenük.

30 év börtönt kapott az amerikai házelnök férjére támadó férfi

Nagyon súlyos börtönbüntetést szabtak ki arra a férfira, aki 2022-ben Nancy Pelosi volt amerikai házelnök férjére támadt a saját otthonukban.