Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,11 Ft
Euró
396,76 Ft
Font
475,11 Ft
Bitcoin
65,708 $

Újabb robbanás Kijevben, ismét lecsaphattak az oroszok

Oroszország már korábban közölte, meg fogják torolni a szabotázsakciókat, és többek között Kijevre is lecsapnak, ami most újra megtörténhetett.

...svg content...Fotó: Tüzérségi támadásban megsemmisült bevásárlóközpont romjai Kijevben 2022. március 21-én. Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én rendelte el katonai művelet végrehajtását Ukrajnában. MTI/EPA/Atef Szafadi
Európa

Takács Petra

Szerkesztő

Oroszország komoly figyelmeztetésben részesítette az ukrán hadsereget, miszerint ha szabotázsakciókat hajtanak végre ellenük, annak ára lesz. Többek között Kijevet nevezték meg a célpontok között, amit továbbra sem tudtak bevenni, de a rakétáik segítségével félelemben tartják az embereket.

Nem sokkal az oroszok figyelmeztetése után támadás érte a Moszkva névre keresztelt orosz hadihajót, ami nemcsak a kapitányát vesztette el, mivel végül elsüllyedt. Ez igen komoly veszteséget jelenthet az orosz erőknek, és lehetséges, hogy atomfegyverek is voltak a raktérben. Soron kívül Kellemetlen szagú ivóvíz okoz gondokat a Balaton térségében

Sok a kérdőjel a hajó elsüllyedése körül, még mindig nem tisztázottak a körülmények. Az oroszok lőszertűzről számoltak be, míg az ukránok azt állítják, két rakétájuk csapódott a flotta egyik legfontosabb hadihajójának.

Az oroszok ezen a hétvégén újabb támadásokat indítottak Kijev ellen, és rövid időn belül megint robbanás hallatszott az ukrán fővárosban. A Sky News azt írja, hogy helyi médiajelentések szerint a második egymást követő napon lehetett robbanást hallani Kijevben.

Az éjszaka folyamán szinte egész Ukrajna területén szóltak a légvédelmi szirénák, hogy figyelmeztessék az embereket a közelgő veszélyről. Egyelőre nem tudni pontosat a legutóbbi robbanásról, ami húsvét vasárnap következett be.

Vitézy Dávid: Gyurcsány Ferenc és Szentkirályi Alexandra egymásra talált

Vitézy Dávid reagált Gyurcsány Ferenc és Szentkirályi Alexandra nyilatkozatára, miszerint egyikőjük sem akarja őt főpolgármester-helyettesnek