Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
356,07 Ft
Euró
386,89 Ft
Font
450,85 Ft
Bitcoin
65,443 $

Ultimátumot kaptak az ukrán erők Mariupolban Oroszországtól

Azok az ukrán katonák, akik jelenleg is életben vannak, és nem adták meg magukat a kikötővárosban, ultimátumot kaptak Oroszországtól.

...svg content...Fotó: Lerombolt lakóépület romjai a délkelet-ukrajnai kikötővárosban, Mariupolban 2022. április 13-án. MTI/AP/Alekszej Alekszandrov
Európa

Hujber Dávid

Szerkesztő

Mint arról korábban beszámoltunk, minden eddiginél rosszabb a helyzet az ukrán városban, amit szinte darabokra lőttek az elmúlt hetekben. Rá sem lehet ismerni Mariupolra, mely elvesztette a a fényét a bombázások és az ágyútüzek miatt.

Tankok járják az utcákat, házról házra zajlanak a csaták, de már az oroszok irányítanak. Korábban arról számoltak be, hogy több ezer ukrán katona vesztette életét a városban, míg azok, akik életben vannak, letették a fegyvert vagy bujkálnak.

A Mariupolban szolgálatot teljesítő ukrán erőket vasárnap hajnalban arra szólította fel az orosz védelmi minisztérium, hogy tegyék le a fegyvert. A Sky News a Tass orosz hírügynökségre hivatkozva azt írja, hogy maga Mihail Mizsincev vezérezredes közölte az ukránokkal az ultimátumot.

Korábban Volodimir Zelenszkij ukrán elnök is elismerte, hogy a helyzet továbbra is nagyon súlyos a városban, de nem tett említést arról, hogy Oroszország szerint megtisztították az utcákat az ukrán erőktől. A harcok hetek óta folytatódnak, és ez lehet az első olyan pillanat, amikor az oroszok átveszik a teljes kontrollt a városban.

Sok ezer civil tartózkodik még a városban, akik folyamatos életveszélyben vannak a kialakult helyzet miatt. Mivel az orosz erők körbevették a várost, csak rajtuk múlik az evakuálás, miközben egy ideje szinte minden ellátás megszűnt a területen.

Miért nincs F-vitamin? Itt a válasz

Többekben is felmerülhetett már, ezek a szerves vegyületek miért pont az ábécé betűiről kapták a nevüket, illetve az is, miért maradt ki látszólag néhány betű a sorból.