Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
356,07 Ft
Euró
386,89 Ft
Font
450,85 Ft
Bitcoin
65,443 $

Majdnem belehalt az állandó, krónikus hasmenésbe egy egészséges férfi

Közel 5 kilogrammot fogyott pár nap leforgása alatt az a 77 éves amerikai férfi, aki bélpanaszait nem tudta mire vélni.

...svg content...Twenty20
Orvostudomány

Kulcsár Péter

Szerkesztő
TÉMÁK

Olyannyira súlyos állapotban került kórházba egy New York-i férfi, hogy az orvosok először arra gyanakodtak, alultápláltság okozhatta az életveszélyes tüneteit, ám végül kiderült, a szimptómákat egy vérnyomáscsökkentő gyógyszer idézte elő – írta a The New York Times.

Az idős páciens minden éjjel felébredt, és állandóan a vécén ült, nem tudott rendesen pihenni, folyamatosan rosszul érezte magát, szédült és émelygett, miközben szinte képtelen volt enni. Soron kívül Hivatalos: Oroszországban folytatja a Ferencváros edzője

Tavaly nyáron végül meglátogatta az egyik New York-i kórház sürgősségi osztályát, ahol felvétel után az orvosok megállapították, a férfi veséje valószínűleg már nem bírhatják sokáig, és mivel az életmentő kezelések sem bizonyultak elégségesnek, már a halálát vizionálták.

Szerencsére a kórlap ellenőrzése során felfedezték, hogy a székelési problémák miatt haldokló idős úr egy Olmesartan nevű vérnyomáscsökkentő gyógyszert szed, amelynek ritka, ám annál súlyosabb mellékhatásaként tüntették fel a krónikus hasmenést.

Miután abbahagyták a készítménnyel történő kúrát, a férfi szinte órák alatt jobban érezte magát, végül néhány nap múltán saját lábán hagyhatta el a kórházat, és azóta is kicsattanó formában van.

A történet tanulsága az, hogy ha furcsa panaszokat észlelünk magunkon, először mindig nézzünk utána annak, nem okozhatják-e őket azok a gyógyszerek, amelyeket korábban orvosaink felírtak nekünk.

Miért nincs F-vitamin? Itt a válasz

Többekben is felmerülhetett már, ezek a szerves vegyületek miért pont az ábécé betűiről kapták a nevüket, illetve az is, miért maradt ki látszólag néhány betű a sorból.

Sarka Kata még az esti órákban is edzett, nagyon motivált (videó)

Sarka Kata női Terminatorként edz, nagyon motiváló, amit csinál, és ezzel rengeteg nőnek adhat erőt a közösségi médián keresztül.