Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
371,98 Ft
Euró
398,34 Ft
Font
471,86 Ft
Bitcoin
67,047 $

Az orosz erők az egyik legveszélyesebb gyalogsági aknát rejtették el Ukrajnában, egy közönséges szatyorban (videó)

Szerencsére az ukrán erők felfedezték a rendkívül pusztító erejű aknát.

...svg content...Fotó: Abraxas Spa
Európa

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az orosz erők már a háború kezdetén sem kímélték Ukrajnát, s különböző, pusztító hatású fegyvereket vetettek be, azonban mióta megváltozott a háború menete és egy új szakaszba lépett azáltal, hogy az orosz hadsereg stratégiát váltott, kivonult a nagyobb városokból és a keleti régióba csoportosította erőit, egyre rosszabb a helyzet.

Az orosz erők kivonultak Kijevből, és a Kijev melletti kisebb településekről és falvakból, azonban amit ott hagytak, szinte leírhatatlan: kivégzett ártatlan civilek, tömegsírokba rejtett civil holttestek és mindenütt pusztítás. Azonban mielőtt még elhagyták volna állásaikat, több ponton is hagytak elrejtett aknákat és egyéb fegyvereket. Soron kívül Magyar Péter üzent: Bárhogy is döntötök, én elfogadom

Egy ilyen elrejtett gyalogsági aknára bukkantak most az ukrán erők: a Twitteren közzétett videó leírásába azt írták, az orosz erők az egyik legpusztítóbb gyalogsági irányított repeszaknát, egy MON-90-est rejtettek el egy közönséges szatyorban. Szerencsére az ukrán erők egy tagjának feltűnt a gondosan elhelyezett szatyor, s végül sikeresen hatástalanította az orosz aknát:

Évente több millió szívbeteg halálához járul hozzá a környezetszennyezés

Hatalmas egészségügyi fenyegetést jelent, más egyéb környezeti tényezőkkel együtt.

Az Európa-bajnokság első döntetlenje, Erikssen góllal tért vissza a szívmegállása után

Erikssen, a Manchester United játékosa a szívmegállását követően már az első mérkőzésén gólt lőtt az Európa-bajnokságon. Az előző tornát hordágyon hagyta el a súlyos eset miatt, most pedig gólt ünnepelhetett.