Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
355,11 Ft
Euró
396,76 Ft
Font
475,11 Ft
Bitcoin
65,814 $

Kijevi tisztviselők: több mint 900 kivégzett civil holttestére bukkantunk

Megdöbbentő beszámoló érkezett a Kijev környéki régiókból: több mint 900 meggyilkolt civil holttestét fedezték fel, miután kivonultak az orosz erők a területről.

...svg content...Orosz támadásban megsemmisült épület romjai Kijevtõl északra egy faluban 2022. április 14-én. MTI/EPA/Oleg Petraszjuk
Európa
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Az Associated Press a helyi rendőrséget idézve arról számolt be, miután az orosz erők elhagyták a Kijev környéki régiót, az ukrán hatóságok ellenőrizték a területeket, s több mint 900 kivégzett civil holttestére bukkantak a régióban – szinte kivétel nélkül mindegyiküket agyonlőtték.

Az ukrán rendőrök megrendülten közölték, hogy ez a szám csaknem kétszerese annak az adatnak, melyet az ukrán hatóságok közel két héttel ezelőtt közöltek, a halálos áldozatok holttestének előzetes vizsgálata alapján pedig megállapítható, hogy nagy többségüket, tehát szinte kivétel nélkül mindegyik civilt „egyszerűen kivégezték” az orosz erők. Soron kívül Kellemetlen szagú ivóvíz okoz gondokat a Balaton térségében

Andrij Nebytov, a kijevi regionális rendőrség vezetője az AP-vel megosztotta, a holttesteket az elkövetők egyszerűen az utcán hagyták, vagy tömegsírokba dobták be. A hivatalos ukrán rendőrségi adatok alapján a kivégzett civilek 95 százaléka lőtt sebek miatt vesztette életét.

Hozzátette, folyamatosan folyik a munka a kivégzett civilek holttestének felderítésére, és sajnos napról napra egyre több holttest kerül elő, egy részük a lebombázott épületek romjai alatt, többségük pedig a tömegsírokban. A jelenlegi legtöbb dokumentált kivégzett civil holttestét Bucsában találták meg: több mint 350 civil holttestére bukkantak.

Hatalmas pusztítást és halottakat hagyott maga mögött a Helene hurrikán

Közel 50 halálos áldozatot követelt és hatalmas pusztítást okozott a Helene hurrikán az Egyesült Államok délkeleti részén.