Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
353,56 Ft
Euró
394,23 Ft
Font
469,46 Ft
Bitcoin
63,156 $

Legalább két ember életét vesztette a Mikolajiv városát ért orosz csapásokban

Egy regionális tisztviselő számolt be arról, hogy Mikolajiv városát több orosz csapás is érte, melynek következtében két ember életét vesztette.

...svg content...Az ukrán rendkívüli helyzetek állami szolgálata által közreadott kép az elõzõ napi orosz légitámadásban megsemmisült helyi kormányépület romjairól Mikolajivban 2022. március 30-án. A támadásban legkevesebb 12 ember életét vesztette, több mint 30 megsebesült. MTI/EPA/Ukrán rendkívüli helyzetek állami szolgálata
Európa
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Egy regionális katonai tisztviselő arról számolt be a CNN-nek, hogy Mikolajiv városát újabb orosz csapások érték, a támadások következtében pedig legalább két ember életét vesztette.

Dmitro Pletencsuk, a mikolajivi katonai közigazgatás sajtószóvivője megosztotta, a két halálos áldozat mellett rengeteg ember megsérült, azonban pontos számokat egyelőre nem tud közölni az incidens kapcsán. Soron kívül Megvan a dátum: ekkor valósulhat meg a vita, amin Magyar Péter és Orbán Viktor is jelen lesz

A CNN stábja is a helyszínen volt, amikor helyi idő szerint délelőtt 10:20 és 12 óra között több robbanás is megrázta a környéket: két ukrán civil egy ortodox templom előtt vesztette életét, a stáb pedig sajnos annak is szemtanúja volt, ahogy eltakarítják a törmelékeket és az elhunytak földi maradványait.

Hanna Zamazeeva, a mikolajivi területi tanács vezetője közvetlenül a támadás után tett közzé egy nyilatkozatot a Telegramon, melyben kijelentette, az orosz erők ismételten Mikolajiv városának civilek által lakott lakónegyedeit támadják, ahol egyáltalán nincsenek katonai létesítmények.

A mikolajivi területi tanács vezetője hozzátette, ismételten békés és ártatlan lakosok kerültek orosz tűz alá, kiemelve, hogy a város egyik lakónegyedét rakétavetőkkel sorozták meg, ezért figyelmeztette a lakosságot, hogy azonnal menjenek egy óvóhelyre, és egy ideig maradjanak is ott.