Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
356,94 Ft
Euró
387,50 Ft
Font
451,72 Ft
Bitcoin
65,567 $

Díjnyertes szibériai újságírót vettek őrizetbe, amiért riportot készített az orosz-ukrán háborúról

Az újságírót azért vették őrizetbe, mert vette a bátorságot, és riportot készített a háborúról.

...svg content...A rendõrök õrizetbe vesznek egy tiltakozót az Ukrajnát ért orosz támadás elleni tüntetésen Szentpéterváron 2022. március 1-jén. Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én rendelte el katonai mûvelet végrehajtását Ukrajnában. MTI/EPA/Anatolij Malcev
Európa

Borbély Fanni

Szerkesztő

Mihail Afanaszjevet, a Novy fokus online lap újságíróját, s egyben főszerkesztőjét az orosz rendőrség a szibériai Hakaszföldön vette őrizetbe, miután nemrég közölt egy riportot, melyben bemutatta, mi folyik valójában Ukrajnában a Putyin által indított háborúban.

Az orosz Médiajogok Védelmi Központja (mely jogvédő szervezet a média szabadságát hivatott őrizni) április 13-án késő este jelentette be egy közleményben, hogy az orosz rendőrség őrizetbe vette Mihail Afanaszjevet Hakaszföld fővárosában, Abakanban. Soron kívül Nyilatkozott a TEK Orbán Viktor védelméről a Robert Fico elleni merénylet után

A közlemény szerint a rendőrség házkutatást tartott a főszerkesztő otthonában, melynek során minden kommunikációs eszközét és a számítógépét is lefoglalták. A jogvédő szervezet, valamint a Szetevije Szvobody Telegram-csatornájának közlése szerint a főszerkesztő egy olyan riportot készített, melyben arról számolt be, hogy a helyi rohamrendőrök megtagadták, hogy részt vegyenek a háborúban.

Habár egyelőre nem tájékoztattak arról, hogy Afanaszjev előzetes letartóztatásba került, valószínűleg igen komoly büntetésre számíthat, amiért a cenzúrával dacolva bemutatta a lakosságnak a valóságot. Nem mellékesen ő az egyik legismertebb és egyben legelismertebb újságíró Szibériában, munkásságát pedig kétszer is egy rangos díjjal ismerték el – számolt be az RFE/RL.

Orbán Viktor Robert Ficóról: „Jelenleg az életéért küzd, élet-halál között van”

Több szempontból is fontos lenne Robert Fico mihamarabbi felépülése, Magyarország számára is, amiről Orbán Viktor miniszterelnök beszélt egy reggeli interjújában .