Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
351,78 Ft
Euró
392,96 Ft
Font
468,72 Ft
Bitcoin
62,948 $

Kanada 150 katonát küldene Lengyelországba

A kanadai védelmi miniszter közlése szerint a katonák az ukrán menekültek megsegítésére érkeznek majd Lengyelországba.

...svg content...Anita Anand kanadai védelmi miniszter a NATO-tagállamok védelmi minisztereinek rendkívüli ülésére érkezik Brüsszelben 2022. március 16-án. Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én rendelte el katonai mûvelet végrehajtását Ukrajnában. MTI/AP/Olivier Matthys
Európa
Author image

Borbély Fanni

Szerkesztő

Anita Anand kanadai védelmi miniszter csütörtökön bejelentette, Kanada 150 katonát küld Lengyelországba, hogy támogassa az ország erőfeszítéseit az ukrán menekültek megsegítésében. A kanadai Trentonban található katonai bázison Anand úgy fogalmazott, mivel a lengyel-ukrán határon példátlan menekültválság alakult ki, Kanada fegyveres erőinek 150 katonáját ajánlja fel segítségképp.

Megosztotta, első körben mintegy 100 katonát fognak Lengyelországba küldeni, mindezt azzal a céllal, hogy segítséget nyújtsanak Lengyelországnak a menekültek támogatásában és megsegítésében. Kijelentette, a Kanadai Fegyveres Erők nagy részét ukrán anyanyelvű személyek fogják irányítani, a katonák pedig főként a lengyel menekültközpontokban fognak általános támogatást, lelki segélyszolgálatot, valamint korlátozottan ugyan, de orvosi ellátást biztosítani a menekülteknek. Soron kívül Kiderült, mely kocsikat keresi most mindenki

Ezen felül több kanadai katonát is egy lengyel vezetésű humanitárius munkacsoport támogatására vezényelnek, míg egy harmadik katonai csoport egyfajta összekötőként fog tevékenykedni a lengyel védelmi erők és a kanadai bevándorlási hivatal között, ezzel is megkönnyítve az ukrán menekültek Kanadába történő telepítését.

Kanada az Operation Reassurance (magyar megfelelője a „megnyugtatás hadművelet”) keretében komoly erőfeszítéseket tesz annak érdekében, hogy biztosítsa a NATO közép- és kelet-európai elrettentő intézkedéseit, valamint garantálja ezen területek biztonságát – írja a CNN.

Az ország korábban 87 millió dollárt ajánlott fel Ukrajnának katonai segély címszóval, most pedig további 396 millió dollárt fognak biztosítani a háború sújtotta országnak, hogy az ukrán erők minden olyan felszereléssel rendelkezzenek, melyekre szükségük van ahhoz, hogy folytassák a harcot az orosz erőkkel szemben, és végül győzedelmeskedjenek.

Itt az újabb mérföldkő, nagy földgáz-üzletet kötött a Mol-csoport

A Mol-csoport ezúttal Azerbajdzsánnal kötött egy nagyon fontos üzletet.

Ázsia Expressz: újabb páros búcsúzott, drámai volt a vége

Újabb hajszán van túl az Ázsia Expressz mezőnye, aminek a végén egy páros számára véget ért a verseny a világ másik felén.