Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
360,84 Ft
Euró
388,17 Ft
Font
452,51 Ft
Bitcoin
63,581 $

Trump számára az N-betűs szó mostantól azt jelenti, nukleáris

Donald Trump ismét felejthetetlen módon nyilvánult meg: kijelentette, hogy azt a bizonyos N-betűs szó mostantól a nukleáris szót jelenti számára.

Donald Trump korábbi amerikai elnök mosolyog, miközben beszédet mond egy kampányrendezvényen az Észak-Karolina állambeli Selmában 2022. április 9-én. MTI/AP/Chris Seward
Észak-Amerika

Borbély Fanni

Szerkesztő

Donald Trump egyébként is fura kijelentéseiről híres, és most sem kellett csalódnunk ebben a szériában: a volt elnök egy nemrég megrendezésre került rendezvényen azt találta mondani, hogy „nekünk van a legnagyobb nukleáris arzenálunk ezen a világon… ismeritek – én úgy hívom, az N-betűs szó” – idézte a Business Insider.

Ezt követően megpróbálta kifejteni ezen csavaros gondolatmenetet, s kijelentette, nem, igazából nem arra a bizonyos N-betűs szóra gondolt, ő tényleg a nukleáris kifejezést érti mostantól ezalatt. A furcsa megszólalás, melyben megkísérelte az N-betűs szót nukleárissá átnevezni, nem járt túl nagy sikerrel, ráadásul még meg is dicsérte Oroszországot, amiért „olyan csodálatos ország”. Soron kívül Kunhalmi Ágnes szerint nem teljesen értelmezhető, amit Magyar Péter csinál

Trump még márciusban, a Fox Business Newsnak adott interjújában közölte először, hogy át akarja nevezni azt a bizonyos szót, azt állítva, hogy beszélgetéseik során Putyin folyamatosan az N-betűs szót használta a nukleáris kifejezés helyett. Ezen kijelentések azonban nem arattak osztatlan sikert, ráadásul Trump közeli munkatársai, de még családtagjai is azzal vádolták, hogy direkt használta a rasszista szitokszót.

Gulyás Gergely szerint Magyarország szívességet tesz az EU-nak az uniós elnökséggel

A Miniszterelnökséget vezető miniszter szerint Magyarország uniós elnöksége előnyös lehet az Európai Unió számára.