Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,05 Ft
Euró
390,26 Ft
Font
456,31 Ft
Bitcoin
57,808 $

Elfogták a New Yorkban lövöldözött gyanúsítottat

Már rácsok mögött van az a gyanúsított személy, aki minden bizonnyal egyedül hajtotta végre az akcióját New Yorkban a metróban.

Fotó: Unsplash
Észak-Amerika

Hujber Dávid

Szerkesztő

A csodával határos módon senki sem halt meg a lövöldözésben, de legkevesebb 23-an megsérültek. A lövöldözés kedden történt, majd 24 órán belül elfogták a támadással összefüggésbe hozott férfit.

A hajtóvadászat sikerrel ért véget, Frank R James-t szerda délután vették őrizetbe Manhattan East Village negyedében, amiről New York rendőrfőnöke számolt be. A támadás során füstbombákat is robbantott a metrószerelvényen, ami után egy kézifegyverrel tüzet nyitott – írja az Al Jazeera. Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

Összesen 23 lövést adott le a támadó, aki ezzel 10 embert sebesített meg, míg 13-an a füsttől szenvedtek sérüléseket, vagy attól, ahogyan pánikszerűen menekülni kezdtek. A lőtt sérültek közül egyik sem volt életveszélyes, az indíték egyelőre nem ismert.

Időközben már vádat emeltek a férfi ellen, akit kihallgatnak az ügyben. Pillanatnyilag azt sem tudni, hogy a lövöldéző személy mennyire volt beszámítható a támadás alatt, esetlegesen bevett-e valamilyen tudatmódosító szert. Sok a kérdés momentán, de New York most elsősorban annak örül, hogy nincs áldozata a támadásnak, és elfogták a gyanúsított személyt.

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.