Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
356,34 Ft
Euró
385,73 Ft
Font
448,65 Ft
Bitcoin
61,809 $

A Pentagon már a nyolc legnagyobb amerikai fegyvergyártóval tárgyal az oroszok miatt

Teszik ezt annak érdekében, hogy megvitassák az opciókat, mivel benne van a pakliban, hogy az ukrajnai háború akár évekig is eltarthat.

Fotó: Az Egyesült Államok elleni 2001. szeptember 11-i repülőgépes terrortámadások áldozatainak emlékére elhelyezett zászlók a malibui Pepperdine Egyetem területén 2021. szeptember 10-én. 2001. szeptember 11-én New Yorkban két, terroristák által eltérített utasszállító repülőgépet vezettek a Világkereskedelmi Központ (WTC) két ikertornyába. Egy harmadik eltérített gép a védelmi minisztérium, a Pentagon arlingtoni épületére zuhant, lerombolva annak egy részét. A negyedik eltérített gép a pennsylvaniai Shanksville-nél lezuhant. A támadásokban a 19 terrorista mellett 2977 ember vesztette életét. MTI/EPA/Etienne Laurent
Európa

Hujber Dávid

Szerkesztő

Az USA folyamatos támogatást biztosít Ukrajnának a háborúban, és hamarosan egy újabb komolyabb katonai segélycsomagot jelenthetnek be. A Pentagon szerdán fogadja a nyolc legnagyobb amerikai fegyvergyártó vezetőit, hogy megvitassák a kapacitási kérdéseket.

Erre amiatt van szükség, mert lehetséges, hogy az ukránok és az oroszok háborúja évekig is eltarthat. A fegyverek iránti kereslet megugrott, és az USA számára fontos, hogy megfelelő mennyiségű utánpótlással rendelkezzen, miközben számos fegyvert tesz elérhetővé az ukránoknak. Soron kívül Három ember életét vesztette egy kamion rakterében az M1-es autópályán

Két forrás is beszámolt az információról, de a nevüket nem hozták nyilvánosságra. A Reuters hírügynökségnek nyilatkozott források szerint a Pentagon találkozóján szó fog esni az utánpótlásról és egy hosszabb háború lehetséges forgatókönyvéről is.

A The Guardian a cikkében arról ír, hogy a találkozó 90 perces lesz, amin várhatóan Kathleen Hicks védelmi miniszterhelyettes is részt fog venni. A Pentagon azon a véleményen van, hogy a leghasznosabb fegyverek közé tartoznak a Javelin páncéltörő rakéták és a Stinger légvédelmi rakéták, amikből gyakorlatilag napi szinten szállítanak Ukrajnába az USA-ból.

Ezen fegyverek segítségével az ukránok sokkal hatékonyabb módon tudnak védekezni vagy adott esetben ellentámadást indítani. Ukrajna elnöke hálás a segítségért, de szerinte még több fegyverre lenne szükségük a Nyugat részéről, és tőlük függ az utánpótlásuk.