Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,056 $

Oroszország Irakból csempészett fegyvereket vet be az ukrajnai háborúban

Oroszországot Irakból származó lőszerekkel és katonai felszerelésekkel támogatják az Ukrajna elleni invázióban, amelyhez Irán fegyvercsempész-hálózatait használják fel.

...svg content...Fotó: Unsplash
Európa

Takács Petra

Szerkesztő

Páncéltörő rakétákat, RPG-ket (rakétavető gránátokat) és brazil tervezésű rakétavető rendszereket szállítottak Irakból Oroszországba, mivel Moszkva hadjárata az elmúlt hónapban kifejezetten megingott.

Egy iráni gyártmányú Bavar 373-as rakétarendszert is eljuttattak Oroszországnak, a fegyverellátásban segédkező al-Hashd al-Shaabi milíciacsoport egyik forrása pedig azt mondta, „nem érdekli őket”, hová kerülnek a nehézfegyverek, mivel őket „boldoggá teszi bármi, amely Amerika-ellenes”. Soron kívül Pünkösd: vasárnap és hétfőn is zárva lesznek az üzletek

A fegyverkereskedelemmel foglalkozó alvilág ilyen mértékű felhasználása drámai változást jelentene az orosz stratégiában, amely arra utal, hogy Moszkva kénytelen Iránra, mint katonai szövetségesére támaszkodni, mivel az országot egyre súlyosabban érintik a bevezetett szankciók – írta a The Guardian.

Mohanad Hage Ali, a Carnegie Közel-Keleti Központ munkatársa szerint, ha a Putyin-rezsim destabilizálódik, az óriási következményekkel járna Irán szempontjából, különösen Szíriában, ahol Damaszkusz az orosz légi támogatástól függ, valamint Oroszország koordinációja szükséges ahhoz, hogy elkerüljék a közvetlen konfliktust Szíria és Izrael között.

Lemondással fenyegetőzik az izraeli védelmi miniszter, ha nem fogadják el a háborús tervét

Az izraeli háborús kabinet egyik tagja lemondással fenyegetőzik, amivel válaszút elé állította Benjamin Netanjahu miniszterelnököt.

Nem szeretik a fiatalok, ha az influenszerek politizálnak

Egy friss felmérés szerint a magyar fiatalok többsége nem különösebben vevő az influenszerek politikai állásfoglalására.

Kirúghatja a Barcelona Xavit, de az a klubnak is nagyon fájna

A Mundo Deportivo friss beszámolója szerint jelentős anyagi terhet jelentene a Barcelonának, ha úgy döntene, hogy végül meneszti Xavit a vezetőedzői posztról.