Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,167 $

Ferenc pápa tűzszünetre szólította fel Moszkvát és Kijevet a húsvéti ünnepekre való tekintettel

Ferenc pápa szerint ideje lenne elrendelni egy húsvéti tűzszünetet.

...svg content...Vatikánváros, 2022. április 6. Ferenc pápa általános heti audienciájára érkezik a Vatikán VI. Pál pápa termébe 2022. április 6-án. MTI/EPA/ANSA/Ettore Ferrari
Európa

Borbély Fanni

Szerkesztő

Ferenc pápa felszólította Moszkvát és Kijevet, hogy húsvét idejére tegyék le a fegyvert, ezzel lehetőséget biztosítva arra, hogy a tartós békéhez vezető tárgyalásokig is eljuthassanak a felek.

A pápa a vatikáni Szent Péter téren szólt híveihez, beszédét pedig több tízezer ember hallgatta, s azzal zárta a szentmisét, hogy: Soron kívül Keményen szembesítette Vitézy Karácsonyt a budapesti kukahelyzettel

„Tegyék le a fegyvert!”

Hozzátette, el kell kezdődnie egy húsvéti tűzszünetnek, de nem azért, hogy „újra felfegyverkezzünk és folytassuk a harcot”, hanem valódi fegyverszünetre van szükség, hogy aztán „valódi béketárgyalásokon keresztül végül elérjük a békét”.

Habár a háború kitörése óta már több alkalommal is sor került béketárgyalásokra, pár alkalommal személyesen, a legtöbb alkalommal pedig videókapcsolaton keresztül, a két fél álláspontja nem közeledett, és a mai napig nem sikerült megegyezni a tűzszünetről.

(Sky News)

Szentkirályi Alexandra szerint Karácsony Gergely a választók arcába hazudott

Szentkirályi úgy érzi, Karácsony gyakorlatilag a választók arcába hazudott, és nem érdemel több esélyt Budapest élén.