Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
66,952 $

Már 31 ezer lakost deportáltak a donyecki szakadárok területére Mariupolból

Vagyim Bojcsenko, a mariupoli városi tanács vezetője rendkívül aggasztó adatot osztott meg az orosz hadsereg tevékenységeit illetően.

...svg content...Fotó: EPA/Maxar Technologies
Európa

Nagy Noel

Szerkesztő

Bojcsenko elmondása szerint ugyanis az orosz csapatok legalább 31 ezer mariupol lakost deportáltak a Donyecki Népköztársaság területére, amely de facto orosz kézen lévő területnek tekinthető – derül ki az Ukrinform beszámolójából.

A városi tanács vezetője kijelentette, ez már megerősített adat, legalább 31 ezer embert vittek el Mariupolból úgynevezett „szűrőtáborokba”, amelyek Novoazovszk városának területén találhatók. Mint mondta, itt a szűrés rendkívül szigorú, ujjlenyomatokat és biometrikus adatokat vesznek a deportáltaktól, így van olyan, aki már hetek óta ott van. Soron kívül Eltűnt 13 éves lány megtalálása érdekében kéri a lakosság segítségét a rendőrség

Bojcsenko állítása szerint azok az emberek, akik a mariupoli városi önkormányzatnak vagy az ukrán államnak dolgoztak, kifejezetten súlyos elbánásban részesültek. Bojcsenko pedig hangsúlyozta, hogy ez deportálásnak nevezhető, nem másnak.

Jelentkezz, és légy Te is a Liner.hu csapatának tagja

Mariupol az orosz-ukrán háború legsúlyosabb humanitárius katasztrófájának a helyszíne, a város leginkább az 1999-2000 körüli Groznijra emlékeztet a csecsen háború végéből. A várost a földdel tették egyenlővé, a civilek egy részét pedig lemészárolták.

Mivel aktív ostromhelyzetről van szó, ezért megtippelni sem lehet a civil áldozatok számát, de sokan attól tartanak, hogy olyan állapotok uralkodhatnak, mint Bucsában, ahol az utcán hevertek az agyonlőtt, megkínzott és felgyújtott civilek holttestei.

Riasztó mértékben növekszik az idős, beteg, munkaképtelen hajléktalanok száma Magyarországon

Ma már 10 hajléktalan ember közül 4 elmúlt 60 éves, többségük pedig beteg és munkaképtelen.