Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
362,61 Ft
Euró
392,45 Ft
Font
463,13 Ft
Bitcoin
54,267 $

Béremeléssel lépne fel a Tesco a brit infláció ellen

Nagy-Britanniában új bérmegállapodást kötött a Tesco és a Kereskedelemben Dolgozók Szakszervezete, amely nagyon előnyös lehet a munkavállalóknak. 

...svg content...Fotó: Twenty20
Európa
Author image

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

Az új bérmegállapodás értelmében 9,55 fontos órabérről 10,10 fontra emelkedik a bér július 24-től, miután a Tesco megkötötte a szerződést a Kereskedelemben Dolgozók Szakszervezetével (USDAW). 

A sofőrök és az asszisztensek bérezése is emelkedik, 11 fontra, ráadásul további juttatásokra is jogosultak lesznek, például képzéseket és kedvezményeket vehetnek igénybe – írja a Reuters Soron kívül Orbán Viktor a magas benzinárakról: Ha a szép szó nem segít, intézkedni fogunk

A szakszervezet kijelentette, hogy a Tesco munkavállalói ezzel az új megállapodással a legmagasabb órabért kapják a kereskedelmi szektoron belül, viszont a bizonytalan gazdasági környezet és a magas megélhetési költségek miatt jövőre ismét felülvizsgálnak a szerződést.

Nagy-Britanniában óriási munkaerőhiány tombol, és a növekvő inflációi is a béremeléseket készíti elő. A brit jegybank elnöke azonban korábban azt mondta, hogy a dolgozóknak vissza kellene fogniuk magukat a bértárgyalásokon, hogy ne szálljon el az infláció az országban. 

A kormánynál betelt a pohár a reptéri helyzet miatt, azonnali beavatkozás szükséges

Nagy Márton személyesen jár el az ügyben, mert tarthatatlan a helyzet a repülőtéren.