Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
356,48 Ft
Euró
386,58 Ft
Font
453,75 Ft
Bitcoin
70,012 $

Fordítók vették górcső alá a kramatorszki vasútállomásra küldött rakétára írt orosz feliratot

A felirat értelmezése a fordítók szerint nem annyira egyértelmű, mint ahogy első látásra tűnik.

...svg content...Fotó: DONETSK REGIONAL STATE ADMINISTRATION
Európa

Borbély Fanni

Szerkesztő

Ahogy arról korábban is beszámoltunk, kegyetlen rakétacsapással sújtották az orosz erők a donyecki régióban található kramatorszki vasútállomást, ahol több ezer ukrán civil tartózkodott, a két csapás következtében pedig legalább 30 ember életét vesztette, és több mint 100 ember megsérült.

A rakétacsapásokat követően a donyecki területi kormányzó és egy újságíró is készített fotókat az egyik rakéta maradványairól, s felfedezték, hogy a rakétára az oroszok felfestettek egy feliratot, mely első látásra úgy tűnt, hogy azt jelenti: „A gyermekekért”. Soron kívül Szentkirályi: „Karácsony bele van zúgva Gyurcsányba, de nekünk ettől felfordul a gyomrunk”

A rakéta oldalára festett feliratot most több fordító is górcső alá vette, akik elemzik az írást, a Sky News fordítói pedig arról jelentettek, hogy a felirat angol nyelvű fordítása a „for” és a „children” kifejezések.

Fotó DONETSK REGIONAL STATE ADMINISTRATION

A nyelvtani megfogalmazást is figyelembe véve azonban úgy vélik, a felirat nem azt jelenti, hogy „A gyermekekért”, hanem az orosz fordítás szerint sokkal inkább úgy értelmezhető, hogy „azért, amit a gyerekekkel tettek”. Egyelőre nem tudni, hogy a rakéta oldalára festett üzenet pontosan mire akar utalni.

Verőcei hajótragédia: panaszt tett a gyanúsítás ellen a szállodahajó kapitánya

A cseh férfit bűnügyi felügyeletbe küldené az ügyészség.

Megújult Vlagyimir Putyin elnöki autója

A hatalmas luxusautót a tavaly a Toyotától megvásárolt szentpétervári üzemben fogják gyártani, ugyanis polgári formában is kapható lesz.

Gyerekek oldották ki tehervagonok fékberendezését Nyíregyházán, elfogták őket

Kiderült, hogy egy 11 éves és egy 15 éves fiatal az elkövető, akik rendkívül veszélyes játékot játszottak a vagonok között.