Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,97 Ft
Euró
399,88 Ft
Font
480,42 Ft
Bitcoin
61,958 $

Koronavírus – hat hétig tartó teljes lezárást vezettek be Melbourne-ben

Ausztrália második legnépesebb városát csütörtökön karantén alá helyezték, miután újabb fertőzési gócpontok alakultak ki a környéken.

Külföld
Author image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Ausztrália második legnépesebb városát csütörtökön karantén alá helyezték, miután újabb fertőzési gócpontok alakultak ki a környéken.

A Nemzetközösség legnagyobb szigetországa viszonylag időben lépett a koronavírus-járvány megfékezése ellen, azonban az utóbbi hetekben ismét felszaporodtak a COVID-19 esetek Victoria államban, ahol összesen 134 új beteget regisztráltak az elmúlt 24 órában. Soron kívül Fogdából hívta össze Óbuda alakuló ülését Kiss László

A hírek hallatán az 5 millió lakosú Melbourne vezetése úgy döntött, a második hullám elkerülése végett azonnali hatállyal bevezeti a legszigorúbb, teljes karantént a nagyváros egész területére.

https://liner.hu/koronavirus-regota-vart-hirek-erkeztek-olaszorszagbol/

A pandémia intenzitása szempontjából Victorián kívül a többi államban nem történt változás, ugyanis lassan egy hónapja 0 fertőzöttet azonosítottak Ausztrália egyéb régióiban, így továbbra is folytatják az enyhítések bevezetését.

Queensland állam döntéshozói bejelentették, kitiltják az összes beutazó állampolgárt, akik Victoriából érkeznének a tartományba, a többi határt viszont péntektől kezdődően újranyitják majd.

Új-Dél-Wales vezetői szintén a szigorú tiltás mellett döntöttek, még a kötelező 14 napos karantént is eltörölték, mondván ebben a helyzetben senkit sem szabad beengedni Victoriából az államukba.

Új-Dél-Walesben szerdán 13 új koronavírus-beteget regisztráltak, közülük 11-en külföldről jöttek haza, a hatóságok őket egyből izolációba küldték.

Tasmania ugyanúgy szigorú óvintézkedéseket léptetett életbe Victoriával szemben, valamint egészen augusztus végéig meghosszabbították a veszélyhelyzetet a járvány hirtelen megugrása miatt.

https://liner.hu/a-ruhaanyagbol-keszult-arcvedok-megsem-annyira-hatasosak-mint-az-orvosi-szajmaszkok/

Joe Biden nemet mond az iráni nukleáris létesítmények megtámadására

Az USA elnöke nem támogatja az iráni nukleáris létesítmények megtámadását, aminek súlyos következményei lehetnek.