Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
352,62 Ft
Euró
394,12 Ft
Font
472,98 Ft
Bitcoin
64,198 $

40 métert zuhant az idős túrázó, több tucatnyian hagyták figyelmen kívül

A sérült pusztán a szerencsének köszönheti, hogy segítséget tudott hívni, és képes volt melegen tartani magát, ameddig a hegyimentők megérkeztek.

...svg content...Fotó: rockymountaintrails / Twenty20
Európa

Czinder Tímea

Szerkesztő

Ion Sănduloiu, az Argeş megyei hegyimentők vezetője felháborodott bejegyzést tett közzé egy 71 éves túrázó kimentését követően, mivel kiderült, bár sokan látták, ahogyan az idős férfi 40 métert zuhan a Fogarasi-havasokban, senki sem sietett segítségére – számolt be a Főtér.

Az eset március 26-án, egy szombati napon történt, amikor legalább 70 turista tartózkodott a környéken, többségüket pedig képzett túravezető is kísérte. Sănduloiu csak azután rakta össze az eseményeket, miután beszélt a balesetet szenvedő férfi megkereste, hogy köszönetet mondjon neki, és több szemtanúval is beszélt. Soron kívül Vonatbaleset történt Soroksáron, kisiklott egy tehervonat

Ahogyan az kiderült, a sérült több órát töltött a hidegben a földön fekve, a túravezetők ugyanis amint meglátták, hogy mozog, nem törődtek vele, mondván, a hegyimentők már egyébként is úton vannak. Sănduloiu szerint valaki igazán lemászhatott volna az idős emberhez, hogy betakarja, vagy tartsa benne a lelket, ameddig kimentik.

A túrázó egyébként a zuhanás ellenére is igen szerencsés volt, telefonját ugyanis nem vesztette el, és még térerő is volt ott, ahol földet ért, és telefonálni is tudott, ezenkívül tartalék ruha is volt nála, amivel megvédhette magát a hidegtől. A jó idő miatt a mentőhelikopter is fel tudott szállni, és érte tudtak menni.

A sérült valószínűleg a körülmények szerencsés alakulásának köszönheti életét, mert a túravezetőknek a jelek szerint fontosabb volt a pénz és a csoportjuk, mint az, hogy segítsenek rajta. A hegyimentők megdöbbentek a történteken, Sănduloiu pedig feltette a költői kérdést: „Hol van az emberség? Létezik még egyáltalán empátia?”

Szijjártó Péter tisztázta, miért mennek magyar katonák Csádba

Szijjártó Péter magyar külügyminiszter egy élőkapcsolásos interjúban beszélt arról, miért mennek magyar katonák Csádba.

Szerdán leplezi le a Meta az új AI-asszisztensét, eddig ennyit tudni

A Meta Platforms a héten tervezi bejelenteni, hogy kiknek a hangján szólal meg az AI asszisztensük. A cég olyan színészekkel kötött szerződést, mint Judi Dench, Kristen Bell és John Cena.