Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,61 Ft
Euró
401,49 Ft
Font
479,63 Ft
Bitcoin
62,721 $

Tollal írják gyermekeik testére a legfontosabb elérhetőségeket az ukrán anyák, ha ők nem élnék túl a háborút

Olekszandra Makovij elmondta, amikor egyre nőtt benne a félelem, akkor gondolt először arra, hogy a tollal készült tetoválás fontos lehet egy olyan helyzetben, amire nem lehet felkészülni.

...svg content...Fotó: Ukrán katona gyerekeket kísér felborult autók mellett Bucsában, Kijev közelében 2022. április 4-én. Az ukrán hadseregnek mintegy 30 települést sikerült visszafoglalni a főváros körül. MTI/AP/Rodrigo Abd
Európa

Takács Petra

Szerkesztő

Az orosz-ukrán háború február 24-i kirobbanása óta azon aggódnak a szülők éjjel és nappal, mi lesz a gyermekeikkel, ha a szülőket megölik az oroszok, illetve hogyan találják majd meg az életben maradt rokonok a kicsiket, mielőtt végleg elszakadna egymástól a család.

Egy ukrán édesanya, Olekszandra Makovij megosztotta, hogy a kislánya testére írta egy tollal a gyermek nevét, születési dátumát, a szülők telefonszámát, hogy ha elveszítenék egymást, vagy az anya meghalna egy orosz támadás során, akkor valaki segíteni tudjon a kicsinek – derül ki a The Guardian cikkéből. Soron kívül Összefoglaló videón a Ferencváros Paks elleni váratlan veresége

Volodimir Zelenszkij volt sajtótitkára, Julija Mendel, illetve a Stratcom Centre UA is megosztott erről egy fényképet a Twitteren, amelyen Makovij kislánya látható, hátára felírva a legfontosabb adatokkal, ezzel felhívva a figyelmet az Ukrajnában uralkodó állapotokra, amelyek egyre kétségbeesettebb lépésekre ösztönzik az aggódó szülőket.

Kínai hackerek törhettek be az amerikai internetszolgáltatók rendszereibe

Amerikai internetszolgáltatók szupergyors hálózatait érte kibertámadás, mely során érzékeny adatokhoz férhettek hozzá a feltételezett kínai hackerek, derül ki a CNN jelentéséből.

Összefoglaló videón a Ferencváros Paks elleni váratlan veresége

A Ferencváros váratlanul kikapott a Paks otthonában, méghozzá 3-1-re, ami különösen nem volt benne a pakliban.

Lewandowski mesterhármassal válaszolt a Real Madridnak a Barcelona meccsén

Lewandowski mesterhármast szerzett a Barcelona legutóbbi mérkőzésén, így ismét 3 ponttal vezetnek a Real Madrid előtt.