Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,05 Ft
Euró
390,26 Ft
Font
456,31 Ft
Bitcoin
57,808 $

Műholdfelvételek bizonyítják, melyik fél követte el a bucsai mészárlást

A Maxar Technologies által rendelkezésre bocsátott felvételek összehasonlításával kiderült, mikor kerültek a civilek holttestei az utcákra.

Fotó: Ukrán katonák megsemmisült orosz páncélozott katonai jármûvek roncsai mellett Bucsában, Kijev közelében 2022. április 2-án. Az ukrán hadseregnek mintegy 30 települést sikerült visszafoglalni a fõváros körül. MTI/AP/Rodrigo Abd
Európa

Czinder Tímea

Szerkesztő
TÉMÁK

Néhány nappal ezelőtt felkavaró képek jelentek meg a világhálón arról, milyen kép tárult a Bucsát visszafoglaló ukrán erők szeme elé, miután az orosz katonák elvonultak; az utcákon meggyilkolt civilek teste hevert, néhányukat a jelek szerint kivégzéshez hasonló módon ölték meg.

A világ elítélte a borzalmakat, Zelenszkij pedig népírtással vádolta meg Oroszországot, Moszkva azonban tagad, és azt állítja, a felvételek hamisak, és csak egy újabb álhír, hogy az oroszoknak közük lett volna a polgári halálához.

A New York Times az igazság után kutatva összehasonlította a terültről készült műholdfelvételeket, az elemzés pedig azt mutatta, hogy sok civilt már legalább 3 héttel ezelőtt megöltek – vagyis miközben az orosz erők elfoglalták a térséget. A Maxar Technologies által rendelkezésre bocsátott képek szerint legalább 11 civil teste március 11. óta az utcán feküdt.

Az elemzés azt követően készült el, hogy a Pentagon ma kijelentette, az orosz erők felelősek a városban történt bűncselekményekért – számolt be a Sky News.

„Úgy gondolom, nem csak számunkra, de az egész világ számára elég nyilvánvaló, hogy az orosz erők felelősek a Bucsában történt atrocitásokért. Hogy melyik vagy milyen egység, vagy akár zsoldosok vagy csecsenek tették, nem hiszem, hogy meg tudnánk mondani. Azt azonban biztosan nem cáfoljuk, hogy ezek a szörnyűségek megtörténtek, és oroszok követték el őket.”

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.