Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
358,50 Ft
Euró
386,92 Ft
Font
450,15 Ft
Bitcoin
62,558 $

Az ENSZ emberi jogi biztosa szerint minden holttestet exhumálni kell Bucsában

A halálesetek körülményeinek kivizsgálása és a halál pontos okainak megállapítása fontos bizonyítékként szolgálhat az esetleges háborús bűnök kivizsgálása során.

Bucsa, 2022. április 4. A Maxar Technologies által 2022. április 4-én közreadott, március 31-én készült mûholdfelvétel egy kiásott gödörrõl (k, fent) egy templom közelében a Kijev melletti Bucsában. MTI/EPA/Maxar Technologies
Külföld

Czinder Tímea

Szerkesztő
TÉMÁK

Michelle Bachelet, az ENSZ emberi jogi főbiztosa közleményt adott ki, amely szerint minden bucsai holttestet exhumálni és azonosítani kell, ezzel biztosítva az esetleges háborús bűnök kivizsgálását – számolt be a Sky News.

„Elborzasztanak a képek, amelyeken a halott civilek az utcákon vagy rögtönzött tömegsírokban hevernek az ukrajnai Bucsában. Az innen és más területekről érkező jelentések súlyos és nyugtalanító kérdéseket vetnek fel a lehetséges háborús bűnökkel, valamint a nemzetközi humanitárius jog és az emberi jogok súlyos megsértésével kapcsolatban” Soron kívül Ennyibe kerülnek a jegyek a magyar válogatott utolsó felkészülési meccsére

– mondta Bachelet.

A főbiztos szerint alapvető fontosságú, hogy minden holttestet exhumáljanak és azonosítsanak, hogy megállapíthassák a halál pontos okát, és az áldozatok családjai értesülhessenek róla, mi történt szeretteikkel. Hozzátette, mindent meg kell tenni a bizonyítékok megőrzése érdekében.

Megvalósul Vitézy kívánsága, élőben vitázhat Karácsonnyal a Partizánban

Vitézy Dávid és Karácsony Gergely élő adásban feszülhet egymásnak, ami az elmúlt időszak egyik legnézettebb műsora lehet, míg Szentkirályi Alexandra valószínűleg nem lesz ott.

Április óta nem találnak egy 16 éves pécsi lányt

A 16 éves pécsi lány még április közepe előtt tűnt el, azóta sem tudni, hogy hol tartózkodik jelenleg, és mit csinál.

Keretet hirdet Marco Rossi, élőben adja a tv

Élőben közvetíti a televízió Marco Rossi kerethirdetését az Európa-bajnokságot megelőző utolsó felkészülési mérkőzésre.