Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
359,06 Ft
Euró
389,55 Ft
Font
457,34 Ft
Bitcoin
67,947 $

A mai napon több mint 700 embert menekítettek ki Mariupolból

Még mindig nagyon sokan várják a segítséget, a városban minden nap újabb küzdelem az életbenmaradásért.

...svg content...Fotó: Mariana Visegirszkaja kórházi ágyban fekszik újszülött gyermekével Mariupolban 2022. március 10-én, miután elõzõ nap túlélte a mariupoli gyermekkórház elleni légitámadást. Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én rendelte el katonai mûvelet végrehajtását Ukrajnában. MTI/AP/Jevhen Maloletka
Európa

Czinder Tímea

Szerkesztő

Irina Verescsuk, Ukrajna miniszterelnök-helyettese azt közölte, a mai napon összesen 765 lakosnak sikerült magánjárművén elmenekülnie Mariupolból, akik sikeresen elérték a 140 mérföldre fekvő Zaporizzsját – számolt be a Sky News.

Korábban a Vöröskereszt Nemzetközi Bizottsága közölte, hogy egy 3 járműből és 9 alkalmazottból álló csapat azt tervezi, megkísérel bejutni Mariupolba, hogy evakuálja a lakosokat, az akciót azonban pénteken nem tudták végrehajtani, mert a hatóságok szerint az oroszok blokkolták a városba vezető útvonalakat. Soron kívül Fontos információ jött a kormányablakok nyitvatartásáról

Mariupol kulcsfontosságú kikötőváros, amely a háború kezdete óta heves támadásokkal néz szembe, és becslések szerint körülbelül 100 ezer lakos esett csapdába falai között. Nincs ivóvíz, élelem, gyógyszer, az orosz erők pedig a civil infrastruktúrákat ostromolják. A város mostanra a háború kegyetlenségének szimbólumává vált világszerte.

Mivel segítség nem érkezik, és a humanitárius folyosók sem működnek, az emberek gyalogosan vagy saját járműveiken próbálnak menekülni, ami igen kockázatos rájuk nézve.

Fásy Ádám: mindenki tudja, hogy jót akar Orbán Viktor miniszterelnök úr

A műsorvezető már a sokadik Békemeneten vett részt, s elmondta, szerinte a magyar ember a világon miért egyedi.