Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,59 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
453,65 Ft
Bitcoin
63,853 $

Láthatatlan pajzsot fejlesztett ki egy brit startup

A vállalat vezetői azt állítják, létrehoztak egy olyan speciális, teljesen észrevehetetlen pajzsot, melynek működéséhez még elektromos áram sem szükséges.

Invisibility Shield Co.
Technológia

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Az Invisibility Shield Co. nevű cég a Kickstarteren próbálja finanszírozni vívmányát, ahol eddig több mint 100 ezer dollárt sikerült összegyűjteniük az eredetileg 6 500 dolláros célhoz képest.

A közel két méter magas láthatatlansági pajzshoz mindössze 400 dollárért hozzájuthatnak majd a leendő vásárlók – azért ennyire olcsó a „Predator” néven futó modell, mert a technológia lényegében egy optikai trükkön alapul. Soron kívül Megható fotóval kívánt boldog anyák napját Orbán Viktor

A pajzs valójában precízen megtervezett, egymás mögé helyezett lencsékből áll, amelyek segítségével el lehet terelni a tárgy körüli fényeket, vagyis egy olyan módszerről van szó, melynek hála képes az eszköz a fényt vízszintes irányba visszaverni, ezáltal a mögötte megbújó objektumokat tökéletesen eltakarja.

Habár a cél a teljes láthatatlanság volt, az új technológia egyelőre még nem tudja maximális mértékben eltüntetni a háttérben játszódó jeleneteket, inkább egy homályos, elmosódott ábraként adja vissza a történéseket.

A cég azt reméli, hogy találmányukat nemcsak a mindennapi életben, hanem különböző mozifilmekben is felhasználhatják majd, ezáltal nem kell többé CGI-t használniuk, hiszen a számítógépes trükköket helyettesíthetik a Predatorral is.

Jelentkezz, és légy Te is a Liner.hu csapatának tagja

A Manchester United edzője lehet Tuchel utódja a Bayern Münchennél

Még akár az is megtörténhet, hogy a Manchester Unitednál küszködő edző veszi át a bajor klub irányítását.

Megtalálhatták az amerikai és ausztrál szörfösök holttesteit Mexikóban

Nagy valószínűség szerint a holttestek azok a személyek személyazonosságait rejtik, akik nemrég tűntek el.

56-an meghaltak, 67-en pedig eltűntek a Brazíliát sújtó ítéletidőben

Brazília déli államában, Rio Grande do Sulban a heves esőzések okozta áradások következtében 56 ember életét vesztette, további 67 személyt pedig eltűntként tartanak nyilván.