Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,244 $

Kína: az USA „a világ legnagyobb emberi jogi jogsértője“

Peking válaszlépéseket ígért, ha az Egyesült Államok nem vonja vissza az emberi jogok megsértésében bűnösnek tartott kínai tisztviselők feketelistáját.

...svg content...Fotó: Twenty20
Észak-Amerika

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

Wang Wenbin külügyminisztériumi szóvivő keddi szokásos sajtótájékoztatóján azzal vádolta az Egyesült Államokat, hogy „Kínát rágalmazza, kínai tisztviselőket ok nélkül elnyomja, megsérti a nemzetközi jogot, és durván beavatkozik Kína belügyeibe“. 

Wang közölte, hogy Peking „kölcsönös ellenintézkedésekkel“ fog válaszolni, ha az Egyesült Államok nem vonja vissza azonnal a szankciókat. Soron kívül Eljött a nap, meghallgatja a bíróság Robert Fico merénylőjét

A nyilatkozatot azután tették, hogy Antony Blinken amerikai külügyminiszter azzal vádolta meg a kínai kormányt, hogy „népirtást és emberiség elleni bűncselekményeket“ követ el az ujgurokkal, a túlnyomórészt Kína északnyugati részén, Hszincsiang tartományban élő muszlim etnikai kisebbséggel szemben. 

Jelentkezz, és légy Te is a Liner.hu csapatának tagja

Hozzátette, hogy Washington feketelistára tette azokat a kínai tisztviselőket, akik szerinte vétkesek az emberi jogok megsértésében – írja az RT

Wang válaszolt, és az Egyesült Államokat „a világ legnagyobb emberi jogi jogsértőjének“ nevezte, amelynek az amerikai őslakosokkal szembeni történelmi bánásmódja „de facto népirtásnak minősül“. Ugyancsak bírálta Washingtont a fekete amerikaiak „hosszú ideje tartó rendszerszintű faji megkülönböztetése“ miatt.

Több globális emberi jogi csoport már régóta vádolja Kínát az ujgurok elnyomásával és munkatáborokba kényszerítésével. Peking tagadja a vádakat, és kitart amellett, hogy az ujgurok az állami integrációs és deradikalizációs programok részeként szakoktatási és képzési központokban tanulnak.

Már beszélni is lehet Ficóval, de az állapota továbbra is súlyos

Robert Fico szlovák miniszterelnök állapota stabilizálódott a második, hosszadalmas műtét után, ám továbbra is súlyos az állapota.