Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,55 Ft
Euró
391,49 Ft
Font
458,12 Ft
Bitcoin
59,403 $

Őszre csúszhat az M2-es lapkával felszerelt MacBook Air piacra dobása

Minden jel arra utal, hogy az Apple az újratervezett MacBook Air bevezetését egészen év végére halaszthatja, miközben szinte biztosra vehető, hogy 2023-ig nem fog új 14 és 16 hüvelykes Pro modelleket megjelentetni.

Apple
PC

Kulcsár Péter

Szerkesztő
TÉMÁK

Legutóbbi Power On hírlevelében a Bloomberg szakértője, Mark Gurman azt írta, habár korábban azt prognosztizálták, hogy az újgenerációs, M2 lapkakészlettel ellátott MacBook Air ultrabookok 2022 elején érkezhetnek, a chiphiány és az ellátási lánc akadozásai miatt a cupertinóiak inkább úgy döntöttek, elhalasztják a megjelenését.

Ming-Chi Kuo Apple-elemző egyetértett kollégájával: szerinte az újgenerációs Air laptopok tömeggyártása csak a második negyedévben kezdődhet, így a készülék valamikor szeptember környékén kerülhet csupán fel a boltok polcaira. Soron kívül Beismerte a gyógyszergyártó, hogy vérrögöt okozhat a Covid-oltóanyaga

Gurman hozzátette, nem számít arra, hogy az Apple idén frissíti csúcskategóriás, 14 és 16 hüvelykes MacBook Pro modelljeit M2 Pro és M2 Max chipekkel, a ráncfelvarrás ugyanis szerinte jövőre lesz esedékes, idén legfeljebb a 13 hüvelykes MacBook Pro kaphatja meg a szükséges upgrade-et.

A MacBook Air és a 13 hüvelykes MacBook Pro mellett a belépőszintű Mac mini, a 24 hüvelykes iMac és az iPad Pro is esélyes jelölt lehet az M2 lapkakészlet implementálására, viszont a szóban forgó eszközök frissítésének időkerete egyelőre nem teljesen világos.

Jelentkezz, és légy Te is a Liner.hu csapatának tagja