Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
369,93 Ft
Euró
396,41 Ft
Font
468,56 Ft
Bitcoin
66,073 $

10 éves eltiltást kaphatnak az Oroszországból kivonuló külföldi cégek

A javaslat értelmében a vállalatok május 1-ig visszaállíthatnák kereskedelmi tevékenységüket, a dátum után azonban életbe lépne a tiltás.

...svg content...Fotó: Yuliasis / Twenty20
Külföld

Czinder Tímea

Szerkesztő
TÉMÁK

Jevgenyij Fedorov, az orosz Állami Duma képviselője 10 éves betiltás alkalmazását javasolta azon külföldi cégek esetén, amelyek a háborúra reagálva beszüntették üzleti tevékenységüket Oroszországban, és nem térnek vissza május 10-ig az orosz piacra.

A képviselő emlékeztetett rá, hogy a szolgáltatások és beruházások felfüggesztése állampolgárok tízezreinek életét és munkáját nehezítette meg, bizonytalanságba sodorva őket – számolt be az MSN. Soron kívül Nagyon fontos üzenetet kapott Izrael a magyar kormánytól

„Azt kérem, értékeljék a cégek visszatérési feltételeinek megvalósíthatóságát; tegyék lehetővé számukra, hogy 2022. május 1-ig maradéktalanul visszaállítsák tevékenységüket, vagy rendeljék el a kereskedelmi tevékenység tilalmát 10 évre azok számára, akik a javasolt dátum előtt nem kívánják újraindítani a munkát Oroszországban”

– írta Fedorov a Gazdasági Minisztériumnak címzett levelében.

Korábban Vlagyimir Putyin támogatta a kormány javaslatát, miszerint külső irányítást vezessenek be az Oroszországból távozó külföldi vállalatok számára, szerinte ehhez a hatóságoknak elegendő legális eszköz áll rendelkezésükre. Szakértők szerint az ideiglenes adminisztráció kinevezése kompromisszumosabb megoldás, mint a vállalatok közvetlen államosítása.