Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
354,83 Ft
Euró
393,40 Ft
Font
465,86 Ft
Bitcoin
54,110 $

Íme a bizonyíték, hogy az M1 Ultra képtelen legyőzni az RTX 3090-et

Habár az Apple korábban azt szemléltette, a nemrégiben bemutatott M1 Ultra chip könnyedén legyűri grafikus teljesítményben az Nvidia csúcskártyáját, a valóságban ennek éppen ellenkezője az igaz.

...svg content...Apple
PC
Author image

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Az M1 Ultra leleplezésekor a cupertinói techóriás közzétett egy táblázatot és egy grafikont, melyekből kiolvashattuk, az új lapka relatív teljesítményben felülmúlta a legerősebb dedikált GPU-t – mindezt anélkül tették, hogy részletezték volna, pontosan milyen teszteket futtattak le az eredmények eléréséhez.

A The Verge magazinnál úgy döntöttek, Geekbench 5 tesztek segítségével megmérettetik egymással az M1 Ultra chipet és az Nvidia RTX 3090 grafikus vezérlőt. Nem meglepő módon kiderült, az Nvidia chipje toronymagasan az élen zárt; a legújabb, több mint négyezer dolláros Mac Studio teljesítménye feleakkora sem volt, mint a zöldek kártyájáé. Soron kívül Változékony időnk lesz vasárnap, fátyolfelhők boríthatják az eget napközben

Az M1 Ultra egyébként kifinomult chipnek számít, és tényleg bámulatos, amit ki tudtak hozni belőle, ezért is vakarhatjuk a fejünket, az Apple-nél éppen mire gondoltak, amikor egy teljesen értelmetlen benchmarkra koncentráltak ahelyett, hogy a leendő vásárlók számára bemutatták volna a lapkában rejlő reális potenciált.

Mindenesetre így is sikertermék lehet az új chip, bár az Apple az M1 Ultrának jócskán meg is kéri az árát: a 20 magos CPU-val, 48 magos GPU-val és 32 magos Neural Engine-nel felszerelt Mac Studio 1 679 990 forintot kóstál.

5-0-ra ütötte ki Németország a magyar válogatottat

Nagyon rossz napot fogott ki Marco Rossi magyar válogatottja, súlyos vereségbe futottak bele a németek ellen Németország ellen, akik nem hoztak ki mindent magukból.