Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
370,65 Ft
Euró
396,82 Ft
Font
469,68 Ft
Bitcoin
66,514 $

A kijárási tilalom végével Kijev felkészült a harcra

Egy ukrán parlamenti képviselő úgy fogalmazott: „A város harcra készül”.

...svg content...Néptelen utca Kijev belvárosában 2022. március 16-án. Az ukrán fõvárosban kijárási tilalmat rendeltek el március 15-én este 8 órától március 17-én reggel 7 óráig, miután a városon kívül állomásozó orosz erõk több lakóházat is eltaláltak. Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én rendelte el katonai mûvelet végrehajtását Ukrajnában. MTI/AP/Vadim Ghirda
Európa

Borbély Fanni

Szerkesztő

Alex Crawford, a Sky News kijevi tudósítója arról számolt be a helyszínről, hogy a 35 órás kijárási tilalom feloldása utáni néhány órában már érezhető volt a feszültség az ukrán fővárosban, és jelentősen megnövekedett az utcákon járőröző katonák száma is.

A kijevi központi rész ellenőrzőpontjainál a korábbiaknál is több katona ügyel a biztonságra, mindezt annak fényében, hogy az ukrán belügyminisztérium arról jelentett és adott ki riasztást, hogy orosz szabotőrök tevékenykednek az ország egész területén: a katonák újra és újra ellenőrzik az újságírók igazolványait, és útleveleit, hogy biztosítsák a fővárost. Soron kívül Medián: érdekes különbség mutatkozott meg a Fidesz, a DK és a Tisza Párt szavazói között

Crawford arról számolt be, hogy szemmel láthatóan megerősítették az ellenőrzőpontokat, és több új barikádot is felállítottak a fővárosban, néhol traktorokkal torlaszolták el az utakat.

A Sky News tudósítójának alkalma volt beszélni egy ukrán parlamenti képviselővel, aki azt mondta neki: „A város harcra készül”. Alekszandr Goncsarenko a rövid beszélgetésben kitért arra is, hogy mit gondol az Oroszországgal kötött 15 pontos béketervről, melynek kapcsán kijelentette, több olyan pontja is van, melyek meglátása szerint „elfogadhatatlanok”.