Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
66,944 $

Putyin „hazaárulónak” bélyegezte a nyugatbarát oroszokat

Egyértelműen látszik a szakadás Vlagyimir Putyin és a Nyugat között, amelyet az orosz elnök is kifejezésre juttatott.

...svg content...Fotó: EPA/Szputnyik/Kreml/Pool/Mihail Klimentyev
Európa

Nagy Noel

Szerkesztő

Putyin a háború kitörése óta kemény leszámolásba kezdett az ellenvéleményekkel, olyan törvényeket fogadtak el az elmúlt hetek során, amely ellehetetlenítette az orosz független és a nemzetközi sajtó működését, illetve a közösségi médiát is.

Putyin pedig most ráerősített a növekvően nyugatellenes retorikára azzal, hogy a saját állampolgárainak egy részét hazaárulózta le. Mint a CNN is idézte, kemény szavakkal illette azokat, akik nyugatosabb gondolkodásúak: Soron kívül Pünkösd: vasárnap és hétfőn is zárva lesznek az üzletek

„A Nyugat megpróbál az úgynevezett ötödik oszlopra, a hazaárulókra hagyatkozni, akik itt keresik a pénzüket, de náluk élnek. Amikor azt mondom, ‘náluk élnek’, nem földrajzi értelemben gondolom, hanem fejben. Ezek az emberek nem tudnak osztrigák és genderszabadság nélkül élni”

Jelentkezz, és légy Te is a Liner.hu csapatának tagja

Az „ötödik oszlop” kifejezés még a spanyol polgárháború idején alakult ki és általában azokra szokták használni a politikai beszédben, akiik az ellenséggel szoktak szimpatizálni – jelen esetben a Nyugattal.

Az orosz elnök azonban az elmúlt évek során számos alkalommal elkezdte hibáztatni a Nyugatot az országban zajló eseményekért, amelyek a liberalizmus és a szabadság csíráját mutatják, legyen szó az alapvető emberi jogokról is akár.

Ezt a szexuális kisebbségek jogai és a sajtószabadság terén lehetett a leginkább megfigyelni, amelyek közül gyakorlatilag egyik sem létezik Oroszországban. A sajtószabadság utolsó megnyilvánulásait éppen az invázió óta számolták fel, vagy törekednek felszámolására.

Meglepő kijelentést tett Vitézy Dávid

Vitézy Dávid főpolgármester-jelölt egy friss interjúban kifejtette, hogy elvi szinten nem zárkózna el a Karácsony Gergellyel való együttműködéstől a június 9-i választás eredményétől függetlenül.