Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

Az orosz erők „régebbi, kevésbé precíz fegyverekhez” folyamodhatnak

A brit nagykövet szerint Oroszország lényegesen több légi indító fegyvert használhatott fel, mint tervezte, ezért kevésbé hatékony eszközöket kell használnia, amelyek több civil áldozattal járnak.

...svg content...Fotó: Megsemmisült épület a kelet-ukrajnai Harkivban 2022. március 16-án. Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én rendelte el katonai mûvelet végrehajtását Ukrajnában. MTI/AP/Pavel Dorogoy
Külföld

Czinder Tímea

Szerkesztő

A washingtoni brit nagykövetség azt közölte, az orosz erők „visszaszorultak”, ami azt jelenti, a csapatok régebbi, kevésbé precíz fegyverekhez folyamodnak, amelyek kevésbé hatékonyak, és nagyobb valószínűséggel okoznak polgári áldozatokat.

„Tekintettel a céljaik elérésének késedelmére és az ukrán légtér ellenőrzésének kudarcára, Oroszország sokkal több légi indító fegyvert használhatott el, mint azt eredetileg tervezték. Ennek eredményeként Oroszország valószínűleg régebbi, kevésbé precíz fegyverekhez folyamodik, amelyek katonai hatékonysága alacsonyabb, és nagyobb valószínűséggel járnak polgári áldozatokkal” Soron kívül Megszűnik a Nyugdíjasok Pártja 50+

– nyilatkozta az Egyesült Királyság védelmi attaséja, Mick Smeath.

Az ENSZ legfrissebb jelentése szerint a konfliktus eddig 1 900 civil áldozattal járt, közülük 726 ember veszítette életét. A valós szám ennél lényegesen magasabb lehet, és tovább fog emelkedni, ameddig a konfliktus véget nem ér.

(The Guardian)

Hosszú Katinka nem hagyja magát, visszaszólt Shane Tusupnak

Hosszú Katinkát sem kell félteni, csípős formában szólt vissza az őt kritizáló Shane Tusupnak, aki most megkapta a magáét.

Meghalt egy csecsemő a francia partoknál

Egy menedékkérőket szállító hajó süllyedt el a francia partoknál, aminek következtében életét vesztette egy csecsemő.

Eltiltották az olasz vízilabda-válogatottat a magyarok elleni olimpiai botránymeccs után

Mindez azt jelenti, hogy az olasz válogatott nem indulhat a világkupában, amelynek divíziós I-es tornáját Újvidéken rendezik, többek között a magyar válogatott részvételével.