18+

A megtekinteni kívánt tartalom csak felnőtteknek ajánlott.

Elmúltál már 18 éves?

Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21

AKTUÁLIS

Dollár
353,44 Ft
Euró
383,50 Ft
Font
450,24 Ft
Bitcoin
68,968 $

Könyörtelenül bombázzák Mariupolt, az ukránok tömegsírokban halmozzák a holttesteket, köztük gyermekekét

A jóformán megfagyott földbe vájt keskeny árkokban nyugszik megannyi meggyilkolt felnőtt és gyermek Mariupolban.

...svg content...Tüzérségi támadásban megsérült férfit visznek a mariupoli 3. számú kórházba 2022. március 15-én. Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én rendelte el katonai mûvelet végrehajtását Ukrajnában. MTI/AP/Jevhen Maloletka
Európa

Borbély Fanni

Szerkesztő

A mariupoli bombázások intenzitása egyre brutálisabb, a tömegsírokban pedig férfiak, nők, és gyermekek holttestei vannak, akiket az orosz erők könyörtelenül bombáztak az elmúlt héten.

A halálos áldozatok között van a 18 hónapos Kirill, akit fején ért lövés, és a 16 éves Iliya, aki épp focimeccsen vett részt barátaival az iskolai focipályán, amikor egy robbanás érte az iskolát, melynek következtében azonnal életét vesztette. A tömegsírban fekszik egy 6 éves kislány is, akin egy unikornisos pizsama van. Soron kívül Magyar Péter ott lesz a köztévé vitáján

Miután az oroszok megállás nélkül bombázzák Mariupolt, a túlélők kénytelenek a lehető leggyorsabban eltüntetni a halálos áldozatok holttesteit, mivel attól tartanak, hogy ők is az orosz támadások áldozatai lesznek, ha a szabadban tartózkodnak.

Több holttest jelenleg is kórházak pincéiben van, melyeket a támadásoktól függően rövidesen megpróbálnak átszállítani a tömegsírokhoz. Habár hétfőn végre sikerült egy rövid időre megnyitni a humanitárius folyosót, és közel 4000 civil autós jutott ki a városból, még mindig rengeteg ember van, aki Mariupolban ragadt, élelem, víz, fűtés és áram nélkül.

(Sky News)

Jelentkezz, és légy Te is a Liner.hu csapatának tagja