Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
365,86 Ft
Euró
392,06 Ft
Font
458,42 Ft
Bitcoin
62,498 $

Koronavírus – kezelhetetlen a helyzet Brazíliában

A brazil egészségügyi minisztérium hivatalos adatai szerint vasárnap 26 051 koronavírus-fertőzöttet azonosítottak, amivel együtt összesen 1 603 055 regisztrált fertőzöttjük van.

Külföld

Nagy Noel

Szerkesztő

A brazil egészségügyi minisztérium hivatalos adatai szerint vasárnap 26 051 koronavírus-fertőzöttet azonosítottak, amivel együtt összesen 1 603 055 regisztrált fertőzöttjük van.

Egyre kilátástalanabb a helyzet Latin-Amerika egyik legnagyobb országában, ahol megállíthatatlannak tűnik a járvány terjedése. Hetek óta több tízezres nagyságrendben regisztrálnak új fertőzötteket, a legsötétebb nap ezen a téren június 19 volt, amikor több mint 49 ezer fertőzöttet vettek nyilvántartásba. Soron kívül Buszbaleset történt Mexikóban, legkevesebb 18 ember életét vesztette

Annak ellenére, hogy még mindig pokoli tempót diktál a járvány, a központi akaratot nem befolyásolja a nagy gazdasági mentőtervének megvalósításában. Bolsonaro elnök már korábban letette a voksát amellett, hogy a gazdaság élvez prioritást, és erős nyomással sikerült elérnie, hogy egyre több állam kezdte el lazítani a korlátozásokat.

Példának okáért ott van Sao Paulo, ahol ezen a napon tervezik a bárok, éttermek, szépségszalonok és fodrászüzletek újranyitását, míg Rio de Janeiróban a hétvégén hajtották végre ugyanezt. Sao Paulóban az utcai árusok és a bevásárlóközpontok is napi hat órán át tarthatnak nyitva, ami két órával kibővíti a június 11-én elfogadott nyitvatartásukat.

A félelmetesen sok fertőzött mellé sajnos a halálos áldozatok tekintetében is szörnyű a helyzetük, ebben a statisztikában is a második helyet foglalják el globálisan. Az elmúlt 24 órát nézve 602-en haltak bele a koronavírus valamely szövődményébe, ezzel pedig 64 867 főre bővült a halálos áldozatok listája.

https://liner.hu/koronavirus-mar-india-a-harmadik-legfertozottebb-orszag/

Szívtájékon szúrta osztálytársát a hatodikos kislány Bőnyben

Friss információk láttak napvilágot a meghökkentő esetről.