Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
362,50 Ft
Euró
389,13 Ft
Font
454,93 Ft
Bitcoin
59,740 $

Hatalmas, fel nem robbant bombát emeltek ki egy apartmanból Csernyihivben

A szerkezet robbanást és tüzet okozott volna egyszerre, a nemzetközi jog pedig tiltja a használatát.

Fotó: Pixabay
Külföld

Czinder Tímea

Szerkesztő

Az orosz erők tűzereje épületeket, városrészeket tett mostanra a földdel egyenlővé, és minden bizonnyal a Csernyihivben talált bomba is hatalma pusztítást vitt volna véghez, ha felrobban, miután becsapódik az épületbe.

A robbanóeszközt OZFAB-500 típusú bombaként azonosították, amely a robbanással párhuzamosan tüzet is okoz, a nemzetközi jog pedig tiltja a használatát. Biztos kézre lehetett szükség, amikor eltávolították az épületből az ablakon keresztül.

A videó alatt néhány képet is közzétettek, mi történt volna, ha az eszköz felrobban; a képeket ugyancsak Csernyihivben készítették, amikor hajnalban bombatalálat ért egy apartmant. A támadás során a 9-ből 7 emelet megrongálódott, és 48 tűzoltó küzdött 5 órán át a lángok megfékezéséért.

Tarlós István szerint Vitézy Dávid „a mai napig sértődött ember”

Mindemellett „végtelenül tisztességtelennek” tartja a főpolgármester-jelölt kommunikációját.

Váratlan eredmény született a Chelsea-Tottenham rangadón

A Chelsea továbbra is nagyon hektikus formában játszik, addig a Tottenham szép lassan lemondhat a Bajnokok Ligája indulásról.

Így lehet megállapítani, mely árus kínál valóban magyar epret

Több dolog is van, ami arra utal, hogy a „mézédes magyar epret” kínáló árusok között egyesek ellenőrizetlen forrásból származó, jellemzően spanyol vagy görög szamócát próbálnak rásózni az emberre.