Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,20 Ft
Euró
390,23 Ft
Font
456,08 Ft
Bitcoin
57,848 $

Sorra jelennek meg a legális és illegális alternatívák Oroszországban az Instagram pótlására

Az oroszok eddig nem igazán fejezték ki nemtetszésüket a korlátozások miatt, de az Instagram eltűnése miatt alternatívákat keresnek. 

Fotó: Unsplash/Gabrielle Henderson
Európa

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

A Meta pár nappal ezelőtt bejelentette, hogy ideiglenesen engedélyezi a platformjain az orosz katonák és az orosz elnök elleni erőszakra való felhívást, emiatt pedig Oroszország úgy döntött, hogy március 14-étől korlátozza a hozzáférést az Instagramhoz. 

A Roskomnadzor szerint az Instagram blokkolására többek között azért volt szükség, hogy biztosítsák az állampolgárok, különösen a gyermekek és a tizenévesek lelki egészségét. Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

Megjegyezték, hogy az oroszoknak vannak saját alternatíváik a közösségi oldal pótlására, „amelyek több tízmillió felhasználó elérésével rendelkeznek“, ezek a VKontakte (VK) és a Odnoklassniki. 

Jelentkezz, és légy Te is a Liner.hu csapatának tagja

Ennek ellenére az oroszok nem szívesen búcsúznak el a platformtól, és keresik a kiskapukat, és úgy vélik, hogy a VPN megfelelő megoldást nyújthat nekik, amely egy virtuális magánhálózat, amelynek segítségével titkosított úton férhetnek hozzá egy-egy oldalhoz. 

A VPN-es iránti kereslet a napokban 1 268 százalékkal nőtt meg, és továbbra is bíztatják az embereket a használatukra, egy moszkvai bevásárlóközpontban megállítótáblákon hívják fel az emberek figyelmét VPN-alkalmazások letöltésére. 

(TASZSZ/Lenta.ru)

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.