Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
361,59 Ft
Euró
389,35 Ft
Font
453,65 Ft
Bitcoin
64,598 $

Hangot adhatunk elhunyt szeretteinknek egy deepfake applikáció segítségével

A MyHeritage által kifejlesztett, Deep Nostalgia nevű online alkalmazás vírusszerűen terjed, már több mint 100 millió animációt készítettek el vele.

MyHeritage
Technológia

Kulcsár Péter

Szerkesztő
TÉMÁK

Gilad Japhet, a MyHeritage alapítója és vezérigazgatója legutóbbi közleményében fedte fel a LiveStory nevű kiegészítőt, ami új szintre emeli a történetmesélést.

A Deep Nostalgiához hasonlóan – ahol a felhasználók feltölthettek egy állóképet, és algoritmusokkal rövid animációkká alakíthatták – a MyHeritage az izraeli D–ID vállalattal közösen létrehozott egy sokkal kifinomultabb applikációt, ami képes elhunyt szeretteink portréját életre kelteni. Soron kívül Felmérés: ez aggasztja most a legjobban az 50 év feletti korosztályt

Sajnos a kísérő hangsáv nem a rokonunk valódi hangján szólal meg, ennek ellenére rengeteg nyelv és hangszín közül választhatunk, a jövőben pedig bővíteni fognak a listán, ezáltal élethűbbé és immerzívebbé varázsolhatják az élményt.

A videós életrajzban kiemelt életesemények automatikusan generálhatók a felhasználó MyHeritage-en található családfáján szereplő információkból, vagy egyes szám első személyben, kézzel megadott szöveggel, rövid, fejezeteknek nevezett szakaszokként, ezenfelül a történet elmesélését segítő további képekkel is előállíthatók.

Az eszköz ezután összefűzi a képeket, az életrajz szövegét beszéddé alakítja, majd a videó rekonstrukciós technológiát alkalmaz szeretteink arcának és szájának animálásához és szinkronizálásához, hogy a történetnek hangot adjon. A folyamatnak ez a része az elbeszélés hosszától függően 30 másodperctől akár több percig is eltarthat.

A LiveStory-t erre a linkre kattintva érhetjük el – nem kell megijedni tőle, egyáltalán nem bonyolult a használata, mindössze néhány egyszerű lépést követően életre kelthetjük régi fotóinkat.

Jelentkezz, és légy Te is a Liner.hu csapatának tagja

Kispadon kezd Szoboszlai a Tottenham ellen

Szoboszlai Dominik a Tottenham ellen léphet pályára az Anfield Roadon a Liverpool színeiben, és már a kezdő is ismert.

Életveszélyes állapotba került két gyermek egy ceglédi autóbaleset miatt

Többeket mentőhelikopterrel vittek kórházba a Cegléden történt súlyos baleset miatt, két gyerek életéért is küzdenek az orvosok.