Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
354,20 Ft
Euró
385,37 Ft
Font
449,24 Ft
Bitcoin
65,066 $

Stoltenberg: az a minimum, hogy humanitárius folyosókat hoznak létre Ukrajnában

A NATO főtitkára szerint a jelenlegi helyzetben az a minimum, hogy biztosítják a humanitárius segélyeket szállító konvojok bejutását, és a civilek kijutását az országból.

...svg content...Jens Stoltenberg NATO-fõtitkár szlovák katonákkal beszél az Adazi katonai támaszponton, ahol a NATO többnemzetiségû harccsoportja állomásozik a lettországi Kadagában 2022. március 8-án. Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én rendelte el katonai mûvelet végrehajtását Ukrajnában. MTI/AP/Roman Koksarov
Európa

Borbély Fanni

Szerkesztő

Jens Stoltenberg, a NATO főtitkára egy törökországi fórumon kijelentette, az a minimum, hogy olyan humanitárius folyosókat hoznak létre Ukrajnában, ahol a civil lakosság kijuthat az országból, a humanitárius segélyeket szállító konvojok pedig bejutnak.

Putyin nukleáris retorikáját veszélyesnek és meggondolatlannak nevezte, s megismételte korábbi kijelentését, miszerint a NATO nem fog katonai csapatokat, sem pedig repülőgépeket küldeni Ukrajnába.

Kitért az Ukrajna által kért légtérzárra is, melynek kapcsán kijelentette, ha a NATO ezt meglépné, az garantáltan egy teljes körű háborúvá fokozná a jelenlegi helyzetet, ezért szóba sem jöhet, hogy elrendeljék a repüléstilalmi zónát Ukrajna felett.

(Guardian)

Jelentkezz, és légy Te is a Liner.hu csapatának tagja

Putyin és Biden is megszólalt a Fico elleni merénylet után, aki magánál volt

Joe Biden amerikai elnök és Vlagyimir Putyin, Oroszország elnöke szinte egyszerre reagált a Robert Fico elnök elleni merényletre.