18+

A megtekinteni kívánt tartalom csak felnőtteknek ajánlott.

Elmúltál már 18 éves?

Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,92 Ft
Euró
387,04 Ft
Font
451,99 Ft
Bitcoin
66,364 $

Telefonért akár gyilkoltak is volna a budapesti gaztevők (videó)

Az elkövetők 2021 júniusában egy VII. kerületi lépcsőházban életveszélyesen bántalmazták alkalmi ismerősüket azért, hogy a telefonjait megszerezzék.

...svg content...Pixabay
Belföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

A vádirat szerint a vádlottak – egy 26 és egy 38 éves férfi – 2021. május 31. napjáról másnapra virradóan a VII. kerület, Astoria közelében tartózkodtak, és kéregettek a buszmegállóban várakozóktól. 2 óra körül a férfiak odamentek a sértetthez, akibe a 26 éves férfi először belekötött, többször nekiment, majd beszélgettek – írta az ugyeszseg.hu.

Pár perc beszélgetés után, sértett betért egy VII. kerületi kisboltba, ahová a 26 éves vádlott követte. A boltban a sértett némi aprópénzt, és egészségügyi maszkot adott a vádlottnak, hogy tudjon venni egy üveg bort. Az üzletből távozva a férfiak a sértettel együtt egy társasházhoz mentek. Soron kívül Gigantikus légtisztító lehet az emberiség ütőkártyája a klímaváltozás elleni küzdelemben

A lépcsőház hátsó részén, a szemetestároló folyosón az elkövetők a sértett telefonjait követelték, majd azok megszerzése érdekében, mindketten ököllel, nagy erővel, testszerte ütlegelték a sértettet, aki a földre került, és elvesztette az eszméletét. Amikor a támadók már azt gondolták, hogy az eszméletlen, erősen vérző sértett meghalt, elvették a mobiltelefonjait, majd távoztak.

Reggel a társasház egyik lakója talált rá a sértettre, majd értesítette a mentőket és a rendőröket. A sértett a bántalmazás következtében életveszélyes fejsérüléseket szenvedett, az életét csak az mentette meg, hogy a lakó időben segítséget hívott, ezáltal időben orvosi ellátásban részesült.

A férfiak az elvett telefont egy üzletben eladták, később azonban a rendőrök lefoglalták, majd a sértettnek visszaadták.

A Fővárosi Főügyészség a két támadót nyereségvágyból elkövetett emberölés bűntettének kísérletével vádolja, és velük szemben fegyházbüntetés kiszabását indítványozta azzal, hogy feltételes szabadságra nem bocsáthatók. A 26 éves férfi letartóztatásban van, társa más ügyben jogerős szabadságvesztését tölti.

Jelentkezz, és légy Te is a Liner.hu csapatának tagja