Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,88 Ft
Euró
400,91 Ft
Font
479,38 Ft
Bitcoin
64,084 $

15 katonát öltek meg, az Iszlám Államot gyanúsítják

A megölt szír katonák tisztek voltak, akik busszal utaztak egy sivatagos részen. 

...svg content...Fotó: EPA/ATEF SAFADI
Közel-Kelet
Author image

Fazekas Kiara Barbara

Szerkesztő

A SANA hírügynökség jelentése szerint 13 katona vesztette életét, amikor Szíria egyik sivatagos, vidéki részén rajtaütöttek a buszukon, viszont az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja 15-re tette a támadás halálos áldozatainak számát.

A jelentés szerint a megölt katonák tisztek voltak, a sebesültek száma a SANA szerint 18 fő, akik többsége válságos állapotban van, ezért a halálos áldozatok száma valószínűleg emelkedni fog.  Soron kívül Izrael kiiktatta a Hamász vezérét, de a háború nem ért véget

A hivatalos ügynökség nem nevezte meg a támadás mögött álló felet, azonban az Iszlám Állam (IS) még mindig aktív a térségben, ráadásul korábban már hajtottak végre hasonló rajtaütéseket. 

Az IS januárban egy hasonló akciót vitt véghez egy katonai busz ellen, amely során öten meghaltak és húszan megsérültek. 

(China.org.cn

Shane Tusup eddig hallgatott, nagyon keményen üzent Hosszú Katinkának

Shane Tusup keményen üzent Hosszú Katinkának, amire minden bizonnyal lesz válasz az olimpiai legenda részéről.

A tudósok szerint olyan napkitörések jöhetnek, amikre rég volt példa

Az egyik szakértő hangsúlyozta: a következő hónapokban tovább fokozódhat a napkitörések, geomágneses viharok előfordulása, amelyek intenzívebb sarki fényt és potenciálisan veszélyes napviharokat okozhatnak a Földön.