Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
355,71 Ft
Euró
386,98 Ft
Font
451,92 Ft
Bitcoin
67,017 $

Egy család is meghalt egy kijevi kerületet ért támadásban evakuálás közben

Újabb civilek vesztették életüket azorosz-ukrán háborúban, ezúttal Kijev egyik kerületében.

...svg content...Fotó: Orosz légicsapás után füst száll a magasba egy gyárépületből a Kijev közelében lévő Irpinyben 2022. március 6-án. Vlagyimir Putyin orosz elnök február 24-én rendelte el katonai művelet végrehajtását Ukrajnában. MTI/AP/Emilio Morenatti
Európa

Takács Petra

Szerkesztő

A CNN beszámolója szerint nyolc civil vesztette életét Irpinben, akik egy evauálási folyamatban vettek részt. Egy Kijevtől nyugatra fekvő kerületben történt a tragédia vasárnap, amikor intenzív támadás érte a területet. Erről Oleksandr Markuscsin, Irpin polgármestere beszélt a Telegram kérdésére.

A polgármester beszámolója szerint az oroszok akkor nyitottak tüzet, amikor az ukránok egy hídon keresztül igyekeztek elhagyni az országot. Kiderült, hogy egy család is életét vesztette a támadásban, mindkét szülő, és mindkét kisgyerek meghalt. Soron kívül A Budapesten fogva tartott olasz antifasiszta nő szerint igazságtalanság áldozatává vált

Jelentkezz, és légy Te is a Liner.hu csapatának tagja

A helyszínen készített videofelvételek azt mutatják, hogy az áldozatok épp egy ellenőrzőponton haladták át, majd az útkereszteződésnél robbanás történt, amit a jelek szerint egy gránát vagy egy aknavető okozhatott. A polgármester azt mondta, Irpin nem adja meg magát, aminek egy részét elfoglalták az oroszok, de a másik része folytatja a harcot. Holnap reggel újabb evakuálásokat hajtanak végre a városból, ami komoly veszélyekkel járhat, mint ez az eset is mutatja.

Hajdú Péter szerint Magyar Péter csak köszönettel tartozik Orbán Viktoréknak

Hajdú Péter hosszasan reagált Magyar Péternek egy bejegyzésben, és azt mondta, többek között Orbán Viktornak, Mészáros Lőrincnek és Rogán Antallnak is köszönettel tartozik.