Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
366,21 Ft
Euró
391,08 Ft
Font
457,87 Ft
Bitcoin
60,272 $

Koronavírus – 10 ezer új esetet regisztráltak Dél-Afrikában egyetlen nap alatt

Az egyik legfejlettebb afrikai országban soha nem tapasztalt negatív rekordokat döntöttek meg.

Külföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Az egyik legfejlettebb afrikai országban soha nem tapasztalt negatív rekordokat döntöttek meg.

Az egészségügyi minisztérium információi alapján 24 óra leforgása alatt szombatról vasárnapra virradóra kiderült, összesen 10 853 új koronavírus-fertőzöttet azonosítottak Dél-Afrikában, így a március óta tartó járványban már 187 977-en betegedtek meg. Soron kívül Beismerte a gyógyszergyártó, hogy vérrögöt okozhat a Covid-oltóanyaga

Mindeközben 74-en hunytak el a COVID-19 kórokozó okozta komplikációkba, az összesített halálozási szám ezzel 3 026-ra emelkedett.

https://liner.hu/koronavirus-ujabb-negativ-merfoldko-fele-robog-brazilia/

Nem véletlen a betegek hirtelen növekedése, ugyanis a helyi hatóságok nemrég fokozatos lazításokba kezdtek, melyeket még március 27-én vezettek be.

A dél-afrikai gazdaság utoljára 90 éve sodródott akkora recesszióba, mint idén – egyes elemzők szerint 2020-ban akár 7%-kal zsugorodhat az ország teljes GDP-je. Széles körű feloldásokkal próbálja a kormány kiegyensúlyozni az egészségügyi és a gazdasági válság negatív hatásait, melyek sajnos túl korán érkeztek.

Pénteken Cyril Ramaphosa elnök azt mondta,

„Az egyensúlyt szeretnénk megtalálni. Megmenteni az emberek életét, egyúttal megőrizni a megélhetésüket – mindez nagyon nehéz feladat.”

Családi tragédia Nádasfőn: egy férfi életét vesztette, a feleségét gyanúsítják a gyilkossággal

Egy férfi életét vesztette, egy nő és két gyermek pedig megsérült. Most friss részletek láttak napvilágot a tragédiáról.