Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
364,20 Ft
Euró
390,23 Ft
Font
456,08 Ft
Bitcoin
57,848 $

Lélegzetelállító felvételek készültek a marsi Koroljev-kráterről (videó)

Sergei Koroljev egy szovjet tudós és rakétamérnök volt, akihez a történelem legelső interkontinentális ballisztikus rakéta megtervezése köthető, valamint az első mesterséges műhold.

Cool

Nagy Noel

Szerkesztő
TÉMÁK

Sergei Koroljev egy szovjet tudós és rakétamérnök volt, akihez a történelem legelső interkontinentális ballisztikus rakéta megtervezése köthető, valamint az első mesterséges műhold.

A hajdani szovjet tudós nem kis nyomot hagyott az űrtechnológia és a rakétatechnológia történetében, Koroljevet az űrrepülés atyjának is tartják, mivel még az első ember űrbejuttatásában is részt vett. Nem véletlen, hogy még egy Marson talált krátert is felfedeztek a neves tudósról. Soron kívül Ösztöndíjjal jutott be a Harvardra egy budapesti gimnázium tanulója

Az Európai Űrügynökség jóvoltából pedig mi magunk is meglátogathatjuk a krátert, ugyanis egy lélegzetelállító összeállítást osztottak meg a 82 kilométer átmérőjű képződményről. Az összeállításhoz a felvételeket az ügynökség legutóbbi Mars-expedícióján gyűjtötték össze, és olyan érzést kelt bennünk, mintha mi magunk is a kráter felett repülnénk.

https://liner.hu/csillagok-hangjabol-komponaltak-egy-lenyugozo-dalt/

A hozzávetőlegesen két kilométer mély kráter egyébként a vörös bolygó északi alföldjein található, és egész évben jéggé fagyott vízzel van megtelve. A kráter körüli levegőtömeggel ellentétben, közvetlen afölött jelentősen hidegebb és nehezebb a levegő, és mivel nagyon rossz hővezető, ezért gyakorlatilag a jeges víz védve van a hőtől.

Nem is szaporítanánk tovább a szót, íme a remek felvétel, amitől tátva marad a szánk!

Kikapott a PSG a Dortmundtól a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén

A PSG egy nagyon erős Dortmund ellen játszott a Bajnokok Ligája elődöntőjének első mérkőzésén.

Adatvédelmi botrányba keveredhet az egyik legismertebb légitársaság

Vizsgálatot indított az ausztrál Qantas légitársaság egy lehetséges adatvédelmi probléma miatt, amely során nyilvánossá válhattak egyes utasok személyes adatai.