18+

A megtekinteni kívánt tartalom csak felnőtteknek ajánlott.

Elmúltál már 18 éves?

Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

ÉLŐ

Clouds
Budapest 21
Dollár
356,00 Ft
Euró
387,02 Ft
Font
451,73 Ft
Bitcoin
66,272 $

Elmebetegséget állapítottak meg a rendőrökre bajonettel támadó férfinál

A borsodi férfi először az egyik rendőr nyaka felé szúrt, majd a mellkasa irányába támadott.

...svg content...Pixabay
Belföld

Kulcsár Péter

Szerkesztő

Hivatalos személy sérelmére elkövetett emberölés kísérlete miatt vádat emelt a Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség a Miskolci Törvényszéken azon borsodi férfi ellen, aki bajonettel támadt az őt előállítani akaró rendőrökre – közölte a Központi Nyomozó Főügyészség megbízott főügyésze kedden.

Fürcht Pál közleményében azt írta: 2021 decemberében a rendőrség több büntetőügyben is gyanúsítottként kívánta kihallgatni a borsodi férfit, ezért megjelentek a lakóhelyén, hogy előállítsák. Soron kívül Gigantikus légtisztító lehet az emberiség ütőkártyája a klímaváltozás elleni küzdelemben

A vádirat szerint a férfi ellenállt a rendőri intézkedésnek, megkísérelt elmenekülni, majd egy 25 centiméter pengehosszúságú bajonettel a jogszerűen intézkedő rendőrökre támadt.

A férfi először az egyik rendőr nyaka felé szúrt, majd a mellkasa irányába tett szúró mozdulatot. A nyomozó ügyészség a férfi elfogása után elrendelte őrizetét, gyanúsítottként hallgatta ki és eredményesen indítványozta letartóztatása elrendelését.

Fürcht Pál azt írta: a jelenleg is letartóztatásban lévő férfi elmebetegségben szenved, betegsége évek óta kezeletlen volt, mivel szándékosan elhagyta gyógyszerét. A középkorú férfit elmeműködésének kóros állapota súlyos fokban korlátozta abban, hogy cselekménye következményeit felismerje.

A vádiratban az ügyészség végrehajtandó fegyházbüntetést indítványozott. Az elkövető terhére rótt bűncselekmény tíz évtől húsz évig terjedő vagy életfogytig tartó szabadságvesztéssel büntetendő.

A férfi letartóztatását 2021. december 16-án rendelte el a Debreceni Járásbíróság, amely a kényszerintézkedés helyszínéül az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetet jelölte ki. Dobó Dénes, a Debreceni Törvényszék szóvivője akkor azt közölte: a rendőrök a bajonettes szúró mozdulatokat követően testi kényszert alkalmaztak a férfival szemben, majd előállították. Az intézkedés során két rendőr könnyű sérüléseket szenvedett.

Jelentkezz, és légy Te is a Liner.hu csapatának tagja