Kezdőlap

Friss hírek

Fontos hírek

Felkapott

Menü

Dollár
360,55 Ft
Euró
388,21 Ft
Font
452,80 Ft
Bitcoin
63,209 $

Kedden is 4 ezernél több menekült érkezett Budapestre vonattal

A legtöbben egyénileg utaztak tovább, vagy rokonokhoz mentek.

Fotó: Vonatra várnak az emberek a nyugat-ukrajnai Lviv legnagyobb pályaudvarán, hogy elhagyják az országot az Ukrajnát ért orosz támadás miatt 2022. február 26-én. (MTI/EPA/Mykola Tys)
Európa

Takács Petra

Szerkesztő

Az ukrajnai háború elől kedden 4058 ember, köztük 532 gyerek érkezett Budapestre vonattal – közölte a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) a police.hu oldalon szerdán.

Azt írták, hogy a legtöbben információt kértek, illetve egyénileg utaztak tovább, vagy rokonokhoz mentek. Soron kívül Szerdától ismét olcsóbb lesz az üzemanyag

Fővárosi és vidéki szálláshelyeken 37 ember, köztük hét gyerek elhelyezését és odaszállítását az együttműködő hatóságok oldották meg – tudatta a rendőrség.     A közlemény szerint a BRFK és a Készenléti Rendőrség erői a pályaudvarokon segítik az Ukrajnából vonattal érkező menekülteket, valamint biztosítják a közrendet.

Jelentkezz, és légy Te is a Liner.hu csapatának tagja

A menekültek ellátása, szállítása, elszállásolása érdekében a rendőrök folyamatosan tartják a kapcsolatot az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság, az Országos Idegenrendészeti Főigazgatóság, a Magyar Államvasutak Zrt., a Budapesti Közlekedési Központ, a Fővárosi Önkormányzat Rendészeti Igazgatóság, valamint a segélyszervezetek munkatársaival – írták.

Az ukrajnai háború elől hétfőn 4002 ember, köztük 308 gyermek érkezett Budapestre vonattal. 

(MTI)